Kasanın kablosu takıldığında fiş patladı

2 gün önce kasamı acmaya denediğimde acılmadı arada bir bu şekilde yapardı kabloyu biraz oynatıp sag sol yapıp bir şekilde çalıştırırdım 2 gün önce aynı şekilde biraz uğraştım arada bir 1 saniyelik bile olsa kasaya güc gitti sonrasında bu böyle olmayacak deyip bıraktım fişi cıkartıp. Akşama doğru tekrar denediğimde fişi taktım ve patladı şarteller falan attı. Korktuğum şey ekran kartına ve anakarta zarar gelmesi ya da herhangi bir şeye zarar gelmesi. Zarar gelmiş midir? Ona göre yeni PSU alacağım ama korkuyorum icinde başka bir şeye de zarar gelmiştir diye.

Prizde yüksek ihtimalle sorun var. Şalter atmasının nedeni de kısa devre olduğundan kaynaklı atmıştır. Eğer markasız dandik bir priz ise topraklama ile priz temas edebiliyor. Haliyle böyle bir durum oluşuyor. Direkt sigorta atmasından önce PSU da gitmiştir zaten. Sigortasında problem vardır en fazla. Değişim yapılırsa başka priz ile denediğinde çalışması lazım. Diğer bileşenlere kolay kolay zarar gelmez zaten. PSU ilk güç ünitesi zarar görüyor. Oda dediğim gibi sigorta ile PSU korumakta.

Çok eski bir model kasanın icindkiler ankartıda dandik bir şeydir tahmini Trendyol'dan zamanında 5kya alınmış bir kısa.

O zaman PSU da çok kaliteli bir şey değil. Kasada en önemli parçalardan biri de PSU çünkü kasaya gelen elektriği kordine ediyor bence dandik ise PSU cortladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı