Kasanın kapağı açık mı olmalı kapalı mı?

Synth3x

Kilopat
Daha fazla  
Isı açısından kasa kapağı açık mı daha iyidir yoksa kapalı mı?

Kasanın kapağını açık kullanacağınıza satın, uzay sistem kullanın, boşa para harcamayın. Mesh panel kasa kullandım hep ve hiç sorun yaşamadım. En pahalı kasada bile yeterli hava akışı sağlayacak boşluk yoksa o kasa çöptür ve paranıza yazık olur.

Kapalı olmalı. Kasanın kapağını açmanız daha fazla hava alacağı anlamına gelmez. Aksine hava sirkülasyonunu bozar, daha çok ısınmasına sebep olabilir.
Bozmaz her türlü daha serin oluyor kasanın içi ama bence de sürekli açık olmaz çok kirlenir.

Sistem bileşenlerini umursamadan soğutmaya bakılmalı. Öncelikle soğutma sistemin kaliteli mi? Yoksa işlemcinin stok fanını mı kullanıyorsun? Kasa ve ekran kartı fanları kaç mm?

Ardından eğer soğutma sistemin güçlü ve sıcaklık değerlerinde 75 ve üzerini zor geçiyorsa kesinlikle kapalı.

Soğutma sistemin, sistemini soğutmaya yetmiyor 90 derecelere kadar çıkıyor ise kasayı açık tutabilirsin.
Fakat kasayı açık bırakman hem toz ve parçaların kolay yıpranmasına hem tozlanmasına hem de sistemin darbelere veya herhangi bir tehlikeye açık olmasını sağlar!
Bu yüzden kasanı lütfen kapalı tut ve mümkünse soğutma sistemini yükselt. Yükseltemeyecek durumda isen iyi bir termal macun, sistem temizliği ve odanı olabildiğince serin tutmaya çalış.

Lütfen anlattıklarımı dikkatli bir şekilde okuyup anladıktan sonra mantıklı olanı tercih ediniz.

Bende ne eksoz ne de önde fan var. Kasanın her tarafı açık. Sıcaklık idare eder.

Sistem bileşenlerini umursamamak nedir yahu? Sorunlu bir model olabilir ısınması bu yüzden oluyor olabilir onun için soruyoruz merakımızdan değil bizde.

Kapalı olmalı. Kasanın kapağını açmanız daha fazla hava alacağı anlamına gelmez. Aksine hava sirkülasyonunu bozar, daha çok ısınmasına sebep olabilir.
Kesinlikle katılıyorum, kasadan kasaya fan ve havalandırma delikleri farklı olduğundan genel olarak kasanın kapalı haline göre fan ve hava delikleri belirlenir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…