Kasanın kapağı açık mı olmalı kapalı mı?

Kasada 6 tane fan olmasına rağmen ekran kartım fazla ısınıyor fazla ısınıncada monitör kapanıyor fakat kasa açık sanırım ekran kartının ısısı fazla olduğu için problem çıkıyor,soğutmanın bir yolu var mı ?

Normal baktığın zaman kasa dediğimiz şey içerisine bilgisayarın donanımının dizildiği her tarafı kapalı vidalı bir kutudur. Kasanın kapağının açık olması gerekse bir tarafı açık kasa satarlar değil mi?

Kasalar zaten hava aldıkları yerler, havayı atacakları yerler hesaplanıp tasarlanır bütün kapaklar kapalıyken bir sirkülasyon olmalıdır. Ayrıca toz, pislik de bir nebze tabii ki daha az girer.

Kapağı açıp bırakmak hem sirkülasyonu bozabilir hem de kasa çok tozlanır.

Ama kötü bir kasan varsa, ısınma problemin varsa, bir şeyleri çözmek için yollar arıyorsan tabii ki açık olarak denersin işine yararsa eskisinden daha iyi bir şey olduysa öyle kullanabilirsin arada bir de tozunu silerek.

Benim kasamın hava sirkülasyonu kötü o yüzden açık kullanıyorum. Açık kullandığımda sıcaklıkta gözle görülür fark oluşuyor ama daha çabuk toz tutuyor ve tehlikelere açık hale geliyor. O yüzden kasanın hava akışı güzelse kapağı açık tutman manasız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı