Kasanın metal yerleri elektrik çarpıyor

Bina eski ise her odada topraklı priz yoktur. Topraklı prizlerde yanlarda 2 tane metal çıkıntı görürsün, onlar kaçağı toprağa iletmeyi sağlar. Mutfak ve banyoda topraklı priz olabilir. Varsa oradan bir üçlü çekip bilgisayarın fişini oraya tak.
Bu priz de topraklama var gözüküyor ama içerde ki kablolar da deformasyon olabilir mi acaba? Şuanda temas ettiğimde çarpılma olmuyor.
image.jpg
 
Bu priz de topraklama var gözüküyor ama içerde ki kablolar da deformasyon olabilir mi acaba? Şuanda temas ettiğimde çarpılma olmuyor.
Eki Görüntüle 416408
Evet toprak hattı var gibi duruyor. Kablolar zaman ile hasar görmüş olabilir yada priz içinde bağlantı yapılmamış olabilir. Neden çok, ölçülüp tespit edilmesi gerekiyor. Sigortayı kesip, elektrik olmadığından emin olduktan sonra prizin içini açıp bir kontrol edin. Sarı-yeşil 2 renkli kablo olur ama elektrik konusunda bir deneyiminiz yoksa hiç uğraşmayın (Ciddi bir konudur.) bilen birine danışın. Benim evimde de her odaya toprak hattı çekilmiş ama her prize bağlanmamış.
 
Evet toprak hattı var gibi duruyor. Kablolar zaman ile hasar görmüş olabilir yada priz içinde bağlantı yapılmamış olabilir. Neden çok, ölçülüp tespit edilmesi gerekiyor. Sigortayı kesip, elektrik olmadığından emin olduktan sonra prizin içini açıp bir kontrol edin. Sarı-yeşil 2 renkli kablo olur ama elektrik konusunda bir deneyiminiz yoksa hiç uğraşmayın (Ciddi bir konudur.) bilen birine danışın.
Teşekkür ederim uyarılarınız ve bilgilendirmeniz için.😊 İçimin rahat etmesi için bi elektrikçi getirtip baktırmam lazım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı