Kasanın radyatör yerine fan takmak

cerraah

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
410
Yer
Denizli/Pamukkale
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sistemim bu:
Sapphire Radeon RX580 Pulse OC 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
Corsair 8 GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
Adata 120GB SU650 3D NAND SATA3 2.5" SSD (520 MB Okuma / 320 MB Yazma)
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
Cooler Master MB501L 600W Carbon USB 3.0 Mid Tower Kasa
Sistem Montaj Hizmeti

Belki biliyorsunuzdur MB501L kasayla sadece 1 fan geliyor ama 4 fan yeri var ama sorum bu değil.
Sorum şu atacağım resimde 120 mm fan yazılarının arkasında radyatör yazıyor, radyatör yerine 3 tane fan alıp bütün fan slotlarını doldurayım mı? Yoksa radyatör denilen şeye de yer ayırayım mı?
Bu arada kasamın PSU'su iyi mi?

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Radyatör denilen şey sıvı soğutma sistemi kuracaksanız o bölgelere montaj yapabilirsiniz demek. işlemcinizin fanı stock ise 120mm veya 140mm fan yazan her yere fan takabilirsiniz. Karar sizin.
 
Fan takayım ama 1 fan geliyor ya kasayla şimdi 3 fan daha alıcam fanlar farklı olucak kasa içinde bi sıkıntı olmasın ekran kartı,işlemci sıcaklığında veya hava sirkülasyonunda
Birde kasanın PSU'su iyi mi ?
 
Birde kasanın PSU'su iyi mi ?
Sisteminiz için yeterli.
Fan takayım ama 1 fan geliyor ya kasayla şimdi 3 fan daha alıcam fanlar farklı olucak kasa içinde bi sıkıntı olmasın ekran kartı,işlemci sıcaklığında veya hava sirkülasyonunda
Sıkıntı olmaz. Kaliteli markalar alın yeter. Everest, Rampage gibi markalardan uzak durun.
 
Alacağım fan
Tabi 3 tane alacağım
Parasına göre iyi bir fan. Doğru anladıysam kasanın üst taraftakiler hariç bütün fan yuvalarını dolduracaksınız. O halde tavsiyem öndeki 3 fanın içeri hava üflemesi, arkadaki fanın da dışarı hava atması yönündedir.
 
Ön panele 3 adet 120mm fan takıp soğutmayı çözebilirsiniz. 600W PSU yeterli.Muhtemelen 12v çıkışı 510W falan veriyordur.
arka fanın dışarı hava atmasına takıldım neden dışarı hava atsın ki ?
Arka fan eksozdur içerdeki ısıyı dışarı uzaklaştırır. Mevcut montaj haliyle dursun.Ön panele takın alacaklarınızı.Ön paneldekiler de soğuk havayı içeri alır.
 
Evet bütün slotları dulduracağım üst taraftakiler hariç ama
arka fanın dışarı hava atmasına takıldım neden dışarı hava atsın ki ?
Arka fan egsoz fan olarak kullanılır. Hava akışı denilen şey zaten budur. Fanların içeri hava alıp kasanın içini dolaştırıp en arkadan dışarı atılmasıdır. En yaygın ve en mantıklı kombinasyon budur. Ayrıca alacağınız fanları burada çok daha ucuza buldum. İtopya kazığı yemenize gerek yok.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı