Kasaya ayakla çarpma sonrası sistem açılmıyor

Mineds

Kilopat
Merhabalar, kasaya ayağımla hafifçe arka tarafına çarptım ve ardından PC bir anda dondu hemen res atmak istedim ama PC açılmıyor. Anakart üzerine baktığımda 4 tane LED'den birisinin yandığını gördüm. Dram yanıyordu RAM'leri çıkartıp taktım fakat yine açılmadı. LED'in fotoğrafı aşağıda.

Dosya Ekleri

• BEBAFFFA-7038-49B1-A516-DFCDD0B36937.jpeg
    BEBAFFFA-7038-49B1-A516-DFCDD0B36937.jpeg
    61,7 KB · Görüntüleme: 177
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, kasaya ayağımla hafifçe arka tarafına çarptım ve ardından PC bir anda dondu hemen res atmak istedim ama PC açılmıyor. Anakart üzerine baktığımda 4 tane LED'den birisinin yandığını gördüm. Dram yanıyordu RAM'leri çıkartıp taktım fakat yine açılmadı. LED'in fotoğrafı aşağıda.

Hocam tekme atmadığınıza eminsiniz inşallah, ben laptopumun üzerine düştüm bir şey olmadı siz herhalde tekme attınız.

Hafifçe vurduğunuza emin misiniz? SATA kablolarınızı kontrol edin.
HDD ye bağlı anakart dan gelen bir kablo ve psu dan gelen bir kablo olması gerekiyor dimi?
Hocam tekme atmadığınıza eminsiniz inşallah, ben laptopumun üzerine düştüm bir şey olmadı siz herhalde tekme attınız.
Cidden ayağımla üstünden geçmem gerekiyordu hafifçe bi ses geldi ekran dondu direkt tekme falan atmadım.

HDD'ye bağlı anakartdan gelen bir kablo ve PSU'dan gelen bir kablo olması gerekiyor değil mi?

Cidden ayağımla üstünden geçmem gerekiyordu hafifçe bir ses geldi ekran dondu direkt tekme falan atmadım.

Güç kablolarında çıkma falan da olmuş olabilir tüm kabloları tek tek kontrol etmenizi öneririm.

Güç kablolarında çıkma falan da olmuş olabilir tüm kabloları tek tek kontrol etmenizi öneririm.
Anakart da DRAM ledi yanması hakkında bir fikrin var mı?
Anlamadım. Ayağınızla nasıl üstünden geçmeniz gerekiyordu
Kasa büyük olduğu için odama zor sığıyor. Üzerinden adım atarak geçmem gerekiyordu kedimi alacaktım o sıra arka tarafına adım atmak için ayağımı koyduğumda kasaya vurdum sonra ekran dondu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı