Çözüldü Kasaya dokununca sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yusufbasol

Centipat
Daha fazla  
Anakart
asus h610m-e d4
İtopya'dan toplama sistem aldım garanti devam ediyor ama şöyle devam ediyor sisteminki bitmis olabilir fakat anakartın devam ediyor sorguladın şöyle bir olay var: Kasa çalışırken yanlışlıkla elin ya da ayağın değse sistem donuyor, hiçbir tepki vermiyor BIOS sıfırlama, RAM değişimi, sürücü güncellemeleri vs. her şeyi denedim, sonuç aynı 8 9 ay önce stok soğutucuyu kule tipiyle değiştirdim yine bir serviste İtopya'ya garantiye götürsem yerinde ilgilenirler mi yoksa direkt servise mi yollarlar? Bir de soğutucu değişimi garantiye engel olur mu, bilgisi olan var mı?
Anakart: ASUS H610M-E D4.

Çözüm
Şase teması veya kısa devre olabilir. Kasanın içini açıkken çalıştırmayın.

İtopya genelde ASUS'a yollar, ama götürün. Onlar yönlendirir. Soğutucu değişimi garantiye engel olmaz eğer montaj hasarı yoksa.

Zannetmiyorum çünkü kule tipine dokununca oluyor gibi veya RAM'lere dokununca zaten ikisi de birbirine yakın.

Zannetmiyorum çünkü kule tipine dokununca oluyor gibi veya RAM'lere dokununca zaten ikisi de birbirine yakın.

Kule tipi soğutucu anakarta fazla baskı yapıyor ya da kart eğilmiş de olabilir. Bunu anlayabilmek için soğutucuyu söküp sistemi anakart dışındayken test edin, temas kesilirse sorun montajdandır.

Kule tipi soğutucu anakarta fazla baskı yapıyor ya da kart eğilmiş de olabilir. Bunu anlayabilmek için soğutucuyu söküp sistemi anakart dışındayken test edin, temas kesilirse sorun montajdandır.

İşte hocam risk almamak icin imkanım var kendi arabamla 15 dk eger öyle bir şey varsa anakart değişimi talep etmek istiyorum.

Kabul etmezlerse deneyeceğim dediğinizi stok soğutucuyu takıp deneyeceğim zaten kule tipinin pek bir yararını görmedim öyle bir hevesle aldım.

@yusufbasol o zaman direkt İtopya'ya götürün, durumu anlatın. Kule soğutucu baskısından şüphelendiğinizi söyleyin, anakartta eğilme varsa değişim isteyin.

Selamünaleyküm tekrardan. İtopya anakartı sök getir dedi sistemin garantisi bittiği için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamünaleyküm tekrardan. İtopya anakartı sök getir dedi sistemin garantisi bittiği için.

Aleykümselam. O zaman anakartı dikkatli sökün, işlemci soket pinlerine ve statik elektriğe dikkat edin.

Antistatik poşete sararsınız. Dokununca donduğunu ve bu konudaki bilgileri de iletirsiniz. Aynı şekilde beni de bilgilendirirseniz sevinirim.

Ustam çok sağ olun, başka bir servise girdim sorun yok bayağı darbuka yaptım PC'yi bir şey olmadı, duzeldi galiba şimdilik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…