Kasaya ekstra fan takmak faydalı mı?

WERQEW

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar kasaya ekstra fan alacağım. Bildiğimiz üzere PSU'ya bağlanıyor elektrik kesintisi yaşıyorum. Elektrik kesintisinden dolayı PSU, ekstra fandan dolayı zarar görür mü?

Ekstra fan PSU'ya değil anakarta takılır, anakartların da ona göre kesilmeye göre koruması illa olur.

Hangi fanları takacaksın ki.

Ekstra fan niye illa anakarta takılsın?

Günümüzde Molex veya SATA üzerinden güç alıp çalışan fan kalmadı desen yalan olmaz.

Günümüzde alabileceği fanların büyük bir kısmı anakart üzerinden çalışacaktır.

Ha ana soruyu da cevaplayayım maadem öyle Molex veya SATA'dan güç alacak fan taksan da bir şey olmaz. Şu ana kadar olduğunu da görmedim. Zaten güncel bir sisteme sahipsin PSU'nun kesintiye karşı gerekli korumaları da vardır.

Kesinlikle yalan olur. Özellikle düşük-orta bütçedeki "f/p" olarak isimlendirdiğimiz neredeyse bütün kasaların fanları Molex'ten güç alıyor.

Çin'den gelen yanarlı dönerli kıytırık fanlar ve Dark-tx'ler harici 100-150₺'lik fanlar bile 3pin ile geliyor yapma be. Ki Dark ve Tx'lerde 3Pin'in yanına koyuyor Molex'i.

Ayrıca dediğin şekilde fanlar ucuz kasalar haricinde yine karşımıza çıkamayan şeyler.

Kusura bakma da gidip en ucuzu alırsan Molex fanlı kasayla karşılaşırsın. Kıytırık Gamepower kasaları bile artık 3-4 pin fan kullanıyor.

İlla da var demek için en dandiğini örnek göstereceksen ne diyeyim ben sana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı