Kasaya eski hard disk takma

mutlucano7

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, hafta içinde yeni sistem aldım. Önceden laptop kullanıyordum ama 2-3 yıl öncesine kadar eski kasamı kullanıyordum genel işler için. Eski kasa birdenbire açılmamaya başlamıştı. Şimdi yeni kasa aldığım için onun hard diskini yenisine takıp içerisindeki fotoğraf vs. belgelerimi almak istiyorum. Eski olan bayağı eski 2007'de almıştım. Uyumluluk açısından sıkıntı olur mu? Zor bir işlem olarak gözükmüyor taktıktan sonra PC üzerinden yapmam gereken ekstra bir şey var mı? BIOS'tan ayar yapmak gerekebiliyormuş bazen o konularda pek bir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz? (hard diskte Windows 7 yüklü güncel sistemimde Windows 11 yüklü bu da sorun yaratır mı?)

Hocam HDD eski olduğundan dolayı okuma ve yazma hızının düşük olduğunu varsayıyorum. Eğer HDD bazen yanıt vermezse ana sistemde donmalar yaşayabilirsiniz. Mesela şöyle bir örnek vereyim: Bilgisayarı kapatmak istediniz ve kapat tuşuna bastınız. Kapatılıyor yazıyor fakat hala kapanmıyor. Genelde bu anda HDD'nin yanıt vermedi beklenir. Yaşadığım için örnek olarak söylüyorum. Bende de iki tane bayağı eski harddisk var ve bazen bu sorunları yaşayabiliyorum. En mantıklısı SATA olarak montaj yapmak. İçindeki Windows 7 ana bilgisayara zarar vermez. Zaten büyük ihtimalle HDD'i biçimlendirilmiş şekilde kullanırsınız.

Hocam HDD eski olduğundan dolayı okuma ve yazma hızının düşük olduğunu varsayıyorum. Eğer HDD bazen yanıt vermezse ana sistemde donmalar yaşayabilirsiniz. Mesela şöyle bir örnek vereyim: Bilgisayarı kapatmak istediniz ve kapat tuşuna bastınız. Kapatılıyor yazıyor fakat hala kapanmıyor. Genelde bu anda HDD'nin yanıt vermedi beklenir. Yaşadığım için örnek olarak söylüyorum. Bende de iki tane bayağı eski hard disk var ve bazen bu sorunları yaşayabiliyorum. En mantıklısı SATA olarak montaj yapmak. İçindeki Windows 7 ana bilgisayara zarar vermez. Zaten büyük ihtimalle HDD'i biçimlendirilmiş şekilde kullanırsınız.

Hocam yazma ya da okuma hızı inan benim için önemli değil. Sadece HDD'deki eski fotoğraflarımı birkaç belgeyi alsam yeter sonra sökerim tekrardan zaten. Windows 7 kurulu olması sorun yaratmıyorsa deneyeceğim o zaman.

Hocam yazma ya da okuma hızı inan benim için önemli değil. Sadece HDD'deki eski fotoğraflarımı birkaç belgeyi alsam yeter sonra sökerim tekrardan zaten. Windows 7 kurulu olması sorun yaratmıyorsa deneyeceğim o zaman.
Dediğim gibi sorun olmaz hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı