Kasaya fan yuvası açma

Yusuf Matur

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Ben kasama yeni bir fan yuvası açmak istiyorumda yapılabilir mi böyle bişi?

Evet yapabilirsin ancak bu zahmetli ve alet-edavat gerektiren bir iş.

Kasayı zaten boşaltman gerekir bunu yapabilmek için. Çünkü demiri delip ızgara delikleri açmak gerekecek.
Demir kesme makineleri ile 12 cm boyutunda kesip sonradan ızgara da çekebilirsin direk olarak kalıp makinelerde da delebilirsin.
İyi bir marangoz-demirci gibi bir yere götürmen gerekebilir.

Yan kapağa yapmanı öneririm, kasayı boşaltmakla uğraşmazsın, boşaltmadan yapmaya kalkarsan kasaya zarar gelebilir çünkü.
Yan kapakta böyle bir sıkıntı olmaz. Gider kalıp makinesinde deldirirsin hemen. Tabi bunu bulabileceğini sanmıyorum.

Kestirirsin takacağın fanın boyutunda ve sonradan ızgara tel çekersin.

Aynısını bende yapmak istiyorum ve sana tam yuvarlak kesim taktiği söyleyeceğim bu sistem pergel sistemi gerekli balzemeler 6 cm lik bir çıta ve 2-4 tane çivi yapman gereken çıtanın bir ucuna çiviyi çakmak ve tam fan açmak istediğin yerin orta merkezinede o çiciyi çakmak sonra 2. çiviyi kaç cm fan takacaksan örneğin 8 cm lik fan bunun için 2. çiviyi 1.çividen 4.cm ileriye çakmak ama çıkadan 2 mm fazla çıkması yeter sonra çıtayı isteğini töne 50-100 kere çevir çivinin ucunun sivriliği gidince çiviyi değiştirebilirsin sac inceele incele sonunda kopacaktır.Bu yöntem ahşapları yuvarlak kesmek için kulllanılır.

Dosya Ekleri

• Untitled.jpg
    30 KB · Görüntüleme: 250
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…