Kasama ekstra fan eklemek istiyorum fakat anakartımın kaç adet ekstra fan desteklediğini bilmiyorum. Anakart modeli MSI A520M-A Pro.
Anakartınızda 1 adet CPU_FAN ve 1 adet de SYS_FAN1 girişi bulunuyor fakat fan splitter (çoğaltıcı) veya fan hub kullanarak daha çok fan bağlamanız mümkün. Sadece dikkat etmeniz gereken şey güç tüketimini aşmamak. Fan başlıkları genellikle 1A (12v X 1A =12W) civarı güç çeker, toplamda kaç tane bağlayabileceğinizi buna göre hesaplayabilirsiniz. Ayrıca RGB fanlar için ekstra bi' kontrolcü gerekebilir. Çünkü bahsini ettiğiniz anakart modelinde ARGB veya 12v RGB başlıkları bulunmuyor.
Teşekkürler.@Yagoobian maalesef 0.
Teşekkürler.
Teşekkürler bir sorum daha var.
Hiçbir fan splitter veya fan hub kullanmadan normal haliyle kaç adet ekstra fan bağlayabilirim?
Rica ederim. Splitter veya hub kullanmadan ne yazık ki ekstra fan bağlayamazsınız. Sakıncası yoksa neden splitter/hub olmadan ekstra fan bağlamak istiyorsunuz paylaşabilir misiniz, tam anlamadım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.