Led şeridin ucunda 1 kırmızı ve 1 siyah olmak üzere 2 adet kablo var hangisini siyah olan çıkışı nereye bağlamam gerekir molex üzerinde 2 tane siyah kablo var
Led şeridin ucunda 1 kırmızı ve 1 siyah olmak üzere 2 adet kablo var hangisini siyah olan çıkışı nereye bağlamam gerekir molex üzerinde 2 tane siyah kablo var
Kasama şerit LED takmayı düşünüyorum.
Fakat LED'e güç verecek parça bulamadım.
Şerit LED'in güç bağlantılarını nasıl yapabilirim ?
Adaptör ile bağlamayı düşündüm fakat şu an adaptör ile bağlayamam başka türlü bağlayabilir miyim ?
Merhabalar kardeşim ben sana şöyle söyleyeyim bilgisayar kasasının içinde ya 1 tane ya da 2 tane sata kablosu vardır bu iki tane beyaz uçtan bir tanesi yüksek ihtimalle siyahtır bu soketlerin ikisinde de kırmızı(+5v) siyah(- 12v) siyah(-12v) sarı(+ 12v) güç verir yani sarı kablo + 12volt 2 siyah kablo da -12v güç verir kırmızı ise +5 volt güç verir (5v şefler için) ve sana bir soket önereceğim ve bunun ismini PC malzemesi satan bilgisayarcılar da tamircilerde 1-2 TL ye bulabilirsin sata güç kablosu diye sorarsan gösterirler sana sen bu soketi 2 sata ucundan birisine takacaksın ve sarı kabloya ister lehim yap ister yapıştır o kablodan +12volt alacaksın ve herhangi 2 siyah kablodan birine de kablo lehimle veya yapıştır o kablodan da -12volt alacaksın ve bu kabloları ister 12v lede veya 12voltla çalışan fan vb. Şeyler takabilirsin ve sana önerdiğim soketin link i