Kasaya start verince ekran kartı çalışmıyor

caylus

Decapat
Normal de DDR3 sistemde start verince direkt dönüyordu ama şu an DDR4 sisteme geçtim ve RAM yok yarın gelecek ama PSU'dan güç alıyor anakart işlemci takılı CPU fanı dönüyor ama ekran kartı çalışmıyor görüntü de gelmiyor bazıları RAM takmadan görüntü gelmez diyor fakat zaten görüntü gelmemesi değil sorun ekran kartı fanları bile dönmüyor.

Arkadaşlar RAM olmadan görüntü gelmemesi normal ama bilgisayar açılırken ekran kartı fanı çalışır. İlk açılışta yük olması olmaması önemli değil; ekran fanları PC ilk açıldığında kendi sürücüsü ve ısı algılama sistemi henüz devreye girmediği için Windows yükleme ekranı gelene kadar çalışır.
Geçen hafta kardeşimize topladık RX 580 8 gb Fanları yük altında çalışıyor sadece.

Arkadaşlar RAM olmadan görüntü gelmemesi normal ama bilgisayar açılırken ekran kartı fanı çalışır. İlk açılışta yük olması olmaması önemli değil; ekran fanları PC ilk açıldığında kendi sürücüsü ve ısı algılama sistemi henüz devreye girmediği için Windows yükleme ekranı gelene kadar çalışır.
Yok oyle birsey. Sistemim bootloader kismindayken bile ekran karti fanlarini dondurmuyor.

Bazıları RAM takmadan görüntü gelmez diyor.

Post-progress için işlemci, anakart ve RAM üçlüsü şarttır. Şunu azıcık bilgisi olan herkes bilir, şu cümlenin aksini hangi cahil sürüsü düşündüyse uzak dur o ortamdan.

Yok oyle bir şey. Sistemim Bootloader kismindayken bile ekran karti fanlarini dondurmuyor.

Geçen hafta kardeşimize topladık RX 580 8 GB fanları yük altında çalışıyor sadece.

Her ekran kartı aynı olmayabilir, büyük bir genelleme yapmadım. Forum içerisinde bununla ilgili bir sürü konu mevcut. 3080 Ti - 3080 - 3060 Ti - 4070 benim deneyimlediğim bütün kartlar bunlar ve bu kartların hepsi ilk açılışta Windows gelene kadar fan açıyor.

Her şeyi neden sadece kendi bilgisayarınıza göre yorumluyorsunuz? Sizde bilgisayar açılırken fan açmıyor diye bütün memlekette bilgisayar ilk açılışta fan açmayacak mı?

Son düzenleme:
Her ekran kartı aynı olmayabilir, büyük bir genelleme yapmadım. Forum içerisinde bununla ilgili bir sürü konu mevcut. 3080 Ti - 3080 - 3060 Ti - 4060 benim deneyimlediğim bütün kartlar bunlar ve bu kartların hepsi ilk açılışta Windows gelene kadar fan açıyor.

Her şeyi neden sadece kendi bilgisayarınıza göre yorumluyorsunuz? Sizde bilgisayar açılırken fan açmıyor diye bütün memlekette bilgisayar ilk açılışta fan açmayacak mı?
E tamam sende kendi sistemine gore yorumlamissin? Belki konu sahibinin sisteminde oyle bir durum yok? Ekran kartini bile bilmiyoruz.

E tamam sende kendi sistemine gore yorumlamissin? Belki konu sahibinin sisteminde oyle bir durum yok? Ekran kartini bile bilmiyoruz.

Ben bazı arkadaşlar yük altında niye fan açsın ki yazmışlardı onların mesajlarını alıntılayıp bahsettiğiniz mesajı yazdım ancak alıntılamadı mesajlarını ve normal yorum gibi gitti. O cevabımın biraz üstüne çıkarak genel konuya yazdığım yanıta bakabilirsin. Kendi sistemime göre yorumlamadım işin aslı. O şekilde yazan arkadaşlara; 'hayır başlangıçta fan açma durumu da olabiliyor' demek istemiştim aslında.

Ben bazı arkadaşlar yük altında niye fan açsın ki yazmışlardı onların mesajlarını alıntılayıp bahsettiğiniz mesajı yazdım ancak alıntılamadı mesajlarını ve normal yorum gibi gitti. O cevabımın biraz üstüne çıkarak genel konuya yazdığım yanıta bakabilirsin. Kendi sistemime göre yorumlamadım işin aslı. O şekilde yazan arkadaşlara; 'hayır başlangıçta fan açma durumu da olabiliyor' demek istemiştim aslında.
Anladim hocam. Ben de tum bilgisayarda oyle oluyor diyorsunuz sandim.

Ram gelince deneyecek arkadaş elindeki modeli yazarsa araştırmasını yaparız bazı ekran kartları yük altında fan açıyor şüphe duymamasını belirtmek istedik sadece.

Ne yok öyle bir şey? Bende Windows ekranı gelene kadar fanlar dönüyor. Adam doğru söylemiş yani.

Bende sistemin power tuşuna ilk bastığımda işlemci ve kasa fanları dönerken, ekran kartı 1 saniye sonra post-progresse girdiğinde açıyor fanları. Windows ekranına kadar dönüyor 0db olduğu için de kapanıyor.

Senin sistemde power tuşuna basınca ekran kartı fanları da diğer tüm fanlarla aynı anda mı başlıyor yoksa yarım saniye, 1 saniye rötarlı mı başlıyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı