Kasaya su döküldü

Fırat Akbayır

Femtopat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayar kasasına su döküldü, 1 gün bekledi diğer gün açtığımda başta her şey normaldi. Sonra birden monitörden goruntu gitmeye başladı görüntü bozulmaya başladı. Daha sonra kapatıp yeniden açtım ve bir daha görüntü gelmedi PC açık ama görüntü yok. Anakarttaki VGA ışığı da yanıyor sorun ne acaba?
Anakart: Gamingplus B450 Max.
Ekran kartı MSI RTX 2060.
İşlemci AMD Ryzen 5 2600 six Processor.
Monitör girişi HDMI 2. monitör girişi DisplayPort.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek ekran kartında sıkıntı var galba çünkü başka bir ekran kartı taktım, o yanan ışık söndü ama görüntü yine gelmedi.

Ekran kartı yuvasını iyice kuruttun mu? Anakartını nemden tamamen arındırmadan zaten hiçbir sonuç alamazsın. Eğer kuruduktan sonra da sonuç değişmezse elektronik tamiri yapabilen bir bilgisayar tamircisine götürmen gerekecektir. Su sebebiyle zarar görmüş devre vs varsa tamir etme şansı olabilir çünkü. İşin içine su girince her türlü sonuca hazırlıklı olmalısın. Sırf bu tip arızaların tamiratını yapan bilgisayarcılar da var. Bozuldu yandı diyerek çöpe atmaya kalkışma yani.

Ekran kartı yuvasını iyice kuruttun mu? Anakartını nemden tamamen arındırmadan zaten hiçbir sonuç alamazsın. Eğer kuruduktan sonra da sonuç değişmezse elektronik tamiri yapabilen bir bilgisayar tamircisine götürmen gerekecektir. Su sebebiyle zarar görmüş devre vs varsa tamir etme şansı olabilir çünkü. İşin içine su girince her türlü sonuca hazırlıklı olmalısın. Sırf bu tip arızaların tamiratını yapan bilgisayarcılar da var. Bozuldu yandı diyerek çöpe atmaya kalkışma yani.
Yok bilgisayarcıya götürcem zaten ama başka bir sorun var o kasa bozulunca bende eski olan kasayı taktım windows 10 kurdum format falan attım ama çözünürlük 1920 1080 ve 60 Hz de kalıyor monitör ise 2 k ve 144 Hz nasıl değiştireceğim.
ekran kartı Nvidia geforce 8400 GS

Yok bilgisayarcıya götüreceğim zaten ama başka bir sorun var o kasa bozulunca bende eski olan kasayı taktım Windows 10 kurdum format falan attım ama çözünürlük 1920 1080 ve 60 Hz de kalıyor monitör ise 2 k ve 144 Hz nasıl değiştireceğim?
Ekran kartı NVIDIA GeForce 8400 GS.

Ekran kartı 2K için çok zayıf değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı