Kasaya su döküldükten sonra kaç saat beklemek gerek?

Normal su ise tekrar açmadan önce içini bir saç kurutma makinesi ile bir süre nemden arındırmak için önce silip sonra sıcak hava ile kurutun. Şekerli su değil ise sorun olmayacaktır.
 
ıslaklık yoksa fazla bekleme kuru olduğundan eminsen tak çalıştır ama daha önce bunu yazmışsınız bu olay pek iyi değil gibi

Yaklaşık bir saat önce kasanın üst ızgarasının olduğu yere su döküldü, PC bir tepki vermedi döküldüğü an, hemen kapattım güçten çektim kasayı açtım, açtığımda ekran kartının üstüne 5-10 damla su vardı kuruladım fön makinesi tuttum tekrar fişe takınca görüntü gelmedi, işlemcinin ve ekran kartının fanları çalıştı, farklı bir seste çıkmadı, şimdi kurumaya bıraktım, ne yapmam lazım kaç saat beklemem gerek? İş için kullandığım bir bilgisayar çok zor duruma düştüm, tekrar çalıştırdığımda yine görüntü gelmezse ne yapmam gerek? Çok moralim bozuldu.
 
Alkol al, kasayı sök, herşeyi alkolden geçir. UZAKTAN fön makinesi tut üstün körü, 5-10 saniye. Sonra sistemi topla çalıştır.

Kasaya tepeden koooocaman kupada kahve döken spor.

Kasamın üst kısmı açık. Yani bir şey dökülse çok rahat tabana kadar gider. O derece açık. Merak edenler için: Zalman Z11 Neo.

Kız arkadaşım yanlışlıkla masadaki kahveyi devirmişti, kasayı yerde kullanıyorum. Tepeden kasanın içine boşaldı sayılır. Kasayı hemen tepetaklak çevirmem gerekiyordu ki kahve daha da dibe gitmesin.

O an ani bir refleksle kasaya tekme attım, yan bir şekilde devirdim. Sonra da hemen ters çevirip arkadan power kablosunu falan söktüm.

Kasanın içerisinde GTX 1070 falan vardı yani.

Ha bir şey oldu mu diye soracak olursanız, yok olmadı. Çünkü tüm parçaları en ince zımbırtısına kadar söküp 2 gün boyunca alkolle temizledim. Kasaya bir şey olmadı ama kafam güzel oldu.

Bunu da bu kadar niye anlattım bilmiyorum ama sonuç olarak tekmeyi tadan kasa 30-40 cm uçup yan düştü, üstüne bol şekerli kahve ve alkol kombosundan ekran kartım sağ çıktı. Bir şey olmaz yani, korkma.
 
Zaten garanti varsa su döktüm deyip de vermeyin bozuldu diyerek verin kullanıcı hatası demezler umarım düzelmezse.
Kuru olduğundan eminseniz takıp çalıştırın bozulduysa zaten açılmaz boşa beklemeyin. Bana kalırsa çok ıslanmadıysa korkulacak bir şey yok açmamak için ha başlangıçta su damlaları kısa devre yaptırdıysa zaten açılmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir önceki konuna bakmadım ama seni kandırmışlar ya da sen yanlış anlamışsın.

Elektroniğe sıvı dökülürse temizlenir. Oturup buharlaşması beklenmez. Bekleyeceksen sonsuza kadar bekleyebilirsin. Kapalı alanda buharlaşmanın ne kadar hızlı olduğuna hayran kalırsın.
Ufak da bir soru. Banyo yaptıktan sonra çıplak şekilde ayakta bekleyip kendi kendine kurumasını mı bekliyorsun?

Daha önce 3 kere laptopuma su döktüm. Hepsinde de anında cihazı kapatıp içini açıp temizledim. Sonuncusundan bir süre sonra bir tuş basmamaya başladı. Başlarda zorlayınca basıyordu ama artık kasa kırılacak, o derece. Kaldı ki bahsettiğim tuş su dökülen kısımdan uzakta. Oraya hiç su gelmedi.
Yazdığımı okursan anlarsın hocam, su döküldüğü an PC’yi güçten çektim, kasayı açtım parçaları çıkardım kuruladım, şimdi açığa aldım, beklemem gereken bir süre var mı ? Parçaları birleştirip güç vermek için onu soruyorum, bilgisi olan varsa yazsın diye, mal gibi kasaya bakıp beklemiyorum.
 
Yazdığımı okursan anlarsın hocam, su döküldüğü an PC'yi güçten çektim, kasayı açtım parçaları çıkardım kuruladım, şimdi açığa aldım, beklemem gereken bir süre var mı? Parçaları birleştirip güç vermek için onu soruyorum, bilgisi olan varsa yazsın diye, mal gibi kasaya bakıp beklemiyorum.

O zaman boşa bekleme iyice kurulayıp hızlıca işi çözmüşssün bellide bir süre geçtiyse tak çalıştır sorun olmaz.
 
Yazdığımı okursan anlarsın hocam, su döküldüğü an PC’yi güçten çektim, kasayı açtım parçaları çıkardım kuruladım, şimdi açığa aldım, beklemem gereken bir süre var mı ? Parçaları birleştirip güç vermek için onu soruyorum, bilgisi olan varsa yazsın diye, mal gibi kasaya bakıp beklemiyorum.
Hocam geçir bi alkolden sonra toparla kasayı. Birşey olmaz. Alkol uçucudur zaten siz takana kadar zerre kalmaz üstünde. Elektroniğe de zarar vermez.
 
Yazdığımı okursan anlarsın hocam, su döküldüğü an PC’yi güçten çektim, kasayı açtım parçaları çıkardım kuruladım, şimdi açığa aldım, beklemem gereken bir süre var mı? Parçaları birleştirip güç vermek için onu soruyorum, bilgisi olan varsa yazsın diye, mal gibi kasaya bakıp beklemiyorum.
Gerçekten her yerini kuruladıysan (ki bunun için ekran kartının GPU'suna kadar sökmen gerekiyor) beklemenin bir anlamı yok bence. Kurulamadıysan kurulamamanın anlamı yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı