Kasaya takmak için yanlış vida kullanmışım sıkıntı olur mu?

Ozan7227

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, bende Corsair 275r airflow kasa ve MSI B450 Tomahawk Max anakart var. Bu benim yaptığım ilk montaj ve montajı yapalı 1 hafta 3 gün geçmesine rağmen ben yaptığım bu hatayı yeni fark ettim. Kılavuzda yaptığım okuma hatası yüzünden yanlışlıkla fan için olan vidaları anakarta takmışım sorum şu: Yaptığım bu hatadan dolayı bir sıkıntı olur mu acilen değiştirmeli miyim?
Not: Üstte yazdığım gibi yaklaşık 1 hafta 3 gün oldu ve bu zaman sürecinde her gün oyun oynadım bir sıkıntı sezmedim fakat yine de içim rahat etmediği için soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan vidası ile ilgili görsel sonucu

Fan vidaları oldukça kalındır, anakartın PCB'sini aşındırmış olabilir fakat sorun oluşturmaz. Çıkartsan bile orayı oymuştur hafiften zaten, oradan devre yolu geçmediği için sorun olmaz.

anakart vidası ile ilgili görsel sonucu

Anakart vidası budur, olan olmuş artık diyeceğim ama fan vidasını anakarttan nasıl geçirdin? Hadi geçirdin diyelim yükseltme yuvalarına nasıl taktın. :)

Hocam eğer üşenmiyorsan yanlış taktığın vidaları söküp anakart için olan vidaları takmalısın. Vida yuvaları zarar görmemiştir umarım. Anakart önemli bir parça ve kasayla direkt olarak temas etmemesi gerekiyor. Yoksa parçalarına zarar verebilir.

Fan vidası anakart lokmasına göre epey kalın teknik olarak girmemesi gerekiyor. O vidaları oradan çıkartırsan lokmalar bozulduğu için anakarta ait vidalar tam sıkılanmayabilir. Umarım lokmaların dişlerini/ağzını bozmadın.

Fan vidaları oldukça kalındır, anakartın PCB'sini aşındırmış olabilir fakat sorun oluşturmaz. Çıkartsan bile orayı oymuştur hafiften zaten, oradan devre yolu geçmediği için sorun olmaz.

Eki Görüntüle 877871

Anakart vidası budur, olan olmuş artık diyeceğim ama fan vidasını anakarttan nasıl geçirdin? Hadi geçirdin diyelim yükseltme yuvalarına nasıl taktın. :)
Ben de ilk bunu düşündüm ama muhtemelen uzunlardan kullandı.
images (3).jpeg

Ben de ilk bunu düşündüm ama muhtemelen uzunlardan kullandı.
Eki Görüntüle 877872
Olabilir, gerçi benim attıklarım olsa yükseltme yuvalarına da girmez. Muhtemelen senin attığını kullanmıştır. Konu sahibi konuyla ilgilenirse öğreniriz. :) Senin attığını kullandıysa hiçbir sorun olmaz, en azından parçaya zarar vermemiş olur ama onu kullandıysa fanları nasıl sabitledi. :)

Eki Görüntüle 877873

Yetenek:)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı