Çözüldü Kasayı düğmeden kapatmak zarar verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mortal2345

Picopat
Merhaba arkadaşlar, ben bu ay bilgisayarımı zorunluluktan dolayı 2 veya 3 kez kasadaki düğmeden kapatmak zorunda kaldım. Bugün de olunca içim rahat etmedi buraya yazmaya karar verdim. Bunun bilgisayarıma zararı olur mu? Bu ay max 4 kez oldu öncesinde de pek olmadı.

Çözüm
Sürekli basılı tutarak ani kapatmak elbette zarar verebilir ancak 1 kere basıp çekince kendi kendine kapanması zarar vermez.
Merhaba arkadaşlar, ben bu ay bilgisayarımı zorunluluktan dolayı 2 veya 3 kez kasadaki düğmeden kapatmak zorunda kaldım. Bugün de olunca içim rahat etmedi buraya yazmaya karar verdim. Bunun bilgisayarıma zararı olur mu? Bu ay Max 4 kez oldu öncesinde de pek olmadı.

Daha yapmayın Windows üzerinden kapatmak daha sağlıklı.

Genelde tuşa bir kez tıklayınca yazılımsal olarak kapatmakla aynı işlevi görür yani kapatılıyor yazısını görürsünüz. Ama basılı tutarsanız zorla kapatırsınız. Tek tük bir şey olmaz ama sık sık yaparsanız HDD zarar görebilir. Bir HDD kaybettim hep düğmeden basılı tutup kapattığım için.

Merhaba arkadaşlar, ben bu ay bilgisayarımı zorunluluktan dolayı 2 veya 3 kez kasadaki düğmeden kapatmak zorunda kaldım. Bugün de olunca içim rahat etmedi buraya yazmaya karar verdim. Bunun bilgisayarıma zararı olur mu? Bu ay Max 4 kez oldu öncesinde de pek olmadı.

Tek bir kere basıp çekiyorsanız Windows içindeki kapatmayla aynı görevi görüyor zaten. Ama basılı tutmanız sistem dosyalarına zarar verebilir.

Eskide kaldı bu artık zaten hazır sistem alıyorsan kaç defa açıp kapatıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı