Kasayı Kompresör İle Temizlemek

• Konuyu başlatan Bekir Öztürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 5.276
B

Bekir Öztürk

Ziyaretçi
Arkadaşlar bazı konularda "Kasayı nasıl temizlemeliyim?" gibi sorular soranları gördüm. Ben cevap olarak kompresör ile temizle dediğimde kompresör parçalara zarar verir vb. şekilde yanıtlar aldım. Ben daha önce denemediğim için bir şey olmaz diyemedim. Ama dün 2x Mart 2013'te aldığım bilgisayarımın içini açıp kompresör ile temizledim. Hiçbir sorun olmadı. İntel stok soğutucu kullanıyorum ve tabancayı fana tuttuğumda kasada ne kadar toz varsa etrafa saçıldı. Kasayı açık kapağı aşağıya gelecek şekilde tuttum ve kompresör ile içine hava tuttum. Gayet güzel temizlendi tavsiye ederim. İlk resimde aynı kasaya sahip ve kasasını 2013'te alan bir kişinin kasası, ikinci resimde de benim kasam bulunuyor. Resimler kalitesiz olabilir ama pis ve temiz olan kısımlar bence yeterli.

Kullandığım kompresör: Performance Power Kompresör 24 lt - Koçtaş

İşlemci Fanı.jpg
936059_917544601605845_4434444662512266423_n.jpg

Ben de cok yaptim zararini gormedim ama cok yakindan tutma her turlu temizliyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanının dibine soktum hiçbir şey olmadı, sapasağlam kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
El kompresörü ise yaklaşık 50-60 cm uzaktan tutup temizlemekte fayda vardır.
Sanayilerde kullanılan daha büyük güçlü kompresörler'den ise 1 metreye kadar uzağa çekebilirsiniz.
Bir elinizde kompresörü tutup, diğer elinize havayı yönlendirdiğiniz zaman basıncı ölçebilirsiniz.
Kompresör uygulamasını çok yakından yapmanız anakart ekran kartı veya diğer kartlar üzerinde soğuk lehime maruz kalmış parçalar var ise veya üretim esnasında zayıf lehim tutmuş parçalar var ise bunların yerlerinden sökülmelerini sağlayabilir.

O tür kompresörlerden bahsediyordum bende önceki soru soranlara onlarla temizleyin diyordum. Yakın tutmanın zararı yok aşırı basınç uygulamıyorsa. Ayrıca temizlerken inş PSU'yu da unutmamışsındır en fazla toz onda bulunur :D CPU fanı'da aynı şekilde.

Bende ufak bir komprösör var. Genelde PC dükkanlarında bulunur kendi ufak ama basıncı yüksek. Bir zararını görmedim. Çok yakın tutulmasın fanlara yeter. :D

İşe yaraması güzel olmuş. Ekran kartı modelin nedir dikkatimi çekti. Zor sığmış gibi.

GTX 760. Ekran kartını almadan önceki düşüncem uzay montaj yapmak zorunda kalsam bile o sisteme uymasıydı. Kasayı biraz deştim ama iyi oldu.

O tür kompresörlerden bahsediyordum bende önceki soru soranlara onlarla temizleyin diyordum. Yakın tutmanın zararı yok aşırı basınç uygulamıyorsa. Ayrıca temizlerken inş PSU'yu da unutmamışsındır en fazla toz onda bulunur :D CPU fanı'da aynı şekilde.

Resim çekildiğinde PSU ve ekran kartı kasanın içinde ilk dakikalarını geçiriyorlardı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı