Arkadaşlar merhaba. Görselde ki gibi boşluk var kasanın altında bu sizce yeterli mi hava çıkışı açısından? Kasanın altına bir şey koyup yükseltmeme gerek var mı? PSU'ya bir zarar gelir mi sizce?
Kendi kasamın altında 2 parmaklık aralık var. Şu zamana kadar PSU bazlı da bir sorun olmadı hatta toz filtresinde de iyi toz birikiyor. He ama kasayı yerde değil de masanın üzerinde tutuyorum artık.
Bu konuda bilgim olmadığı için sormuştum. Kasa düz zeminde sadece zemine çok yakın diye hava akışında bir problem olur mu diye merak etmiştim. Zaten yanılmıyorsam sıcak hava çıkışı üstten oluyor, zeminden değil.
Oradan hava çıkmaz hava girer, hava almada bir sorun olmaz. Orası bir çıkış olsaydı arka tarafa doğru yapılırdı, çıkış olan yerlerin önünü kapatmak mantıklı değil.
Mesela bir senaryo kuralım ;
PSU kasanın altına doğru bakıyor. PSU'nun baktığı yerde toz filtresi var. Yani açık bir yer var. Gidip kasayı bir halı ya da kalın bir örtünün üstüne koyarsak PSU'nun hava almasını engellemiş oluruz. Mantıken güç kaynağının hava almaması zararlı olabilir.
Bu konuda bilgim olmadığı için sormuştum. Kasa düz zeminde sadece zemine çok yakın diye hava akışında bir problem olur mu diye merak etmiştim. Zaten yanılmıyorsam sıcak hava çıkışı üstten oluyor, zeminden değil.