Kaşıntı ve kırmızı leke

Kimsenin burada dediğine inanmayın diyorsun sanki biz burada yalan bilgi veriyoruz gibi anlaşılıyor.

Ben yanlış bilgi diye bir şey dedim mi? Sadece burada denilenlere inanmayın, bir doktorun dediğine inanın dedim.

Yaşamışız ki diyoruz. Tabi ki teşhis koymak için yazmadık..

Senin yaşadığın ile bu aynı olmayabilir. Belki de konu sahibinin yaşadığı şey yalnızca sinek ısırığı.

Teşhis koymak için yazmadıysan ne için yazıyorsun? Kişi bunu teşhis sanarsa korkabilir.

En azından neyle karşı karşıya olduğunu tahmin edebilsin diye yazıyoruz yoksa doktorlar onca sene boşunamı okuyor.

Yukarıda dediğim gibi belki de konu sahibi yalnızca sinek ısırığı yaşıyor. Sinek ısırığı ile sedefin arasındaki ciddiliği anlayacak kadar bilgili olduğunu düşünüyorum.

Genetik bir şey ve açık söyleyeyim egzama konusunda çoğu doktordan daha bilgiliyiz aile olarak. Kitaplardan bilemezsin yaşaman lazım. Yazacaksan bile kelimelerini doğru seç.

Peki söyleyin bakalım çok bilgili cildiye doktoru bey, neymiş bu egzamanın sebebi?

Peki söyleyin bakalım çok bilgili cildiye doktoru bey, neymiş bu egzamanın sebebi?

Genetik! (alıntı yaptığın cümlede cevap var zaten neden bir daha sordun anlamadım? )bağışıklık sisteminin dış etkenlere karşı aşırı tepki vermesi. Tatmin oldunmu tüm ailede varsa sebebi ne olabilir Allah aşkına? Çözümünüde söyleyeyim. Doğumdan itibaren 2-3 yaşlarına kadar kesinlikle vücuda kimyasal girmeyecek çikolata şeker gibi. Astım gibi bu hastalık üstüne gidersen daha çok azıyor. Ergenliğe doğru horman dengeleri değiştiği için yok denecek kadar azalıyor. Eğer kendine iyi bakmazsan yaşlılık döneminde tekrar artıyor. Nemli bölgelerden gitmen lazım Karadeniz de yaşıyorsan Akdeniz, ege iklimi iyi geliyor. Oraya taşınmak şart. Astım belirtilerini geçiren alanlarda genellikle egzamaya iyi geliyor. Vücudun bol bol nemlendirici kremlerle nemlendirilmesi lazım kortizon içermeyen. Vücut kuru kalmayacak. Sürekli banyo yapman lazım. Cildiye doktoru değilim ama insan yaşayınca doktor kadar oluyor. Ne astımın ne de egzamanın tedavisi var sadece semptomları hafifletmek için ilaç veriliyor. Burada illaki bir doktor arkadaş vardır görürse konuya el atsın. Ben dahil tüm anne tarafımda da baba tarafımda da bu hastalık var. Üstüne Trabzon'da yaşıyoruz gerisini sen düşün. Ukala sözlerinede dikkat et anlaşılan hiç cilt rahatsızlığı yaşamamıssın ne kadar acı verici bir olay olduğunu bilmiyorsun doktorda olsan bu acıyı yaşamadan nasıl bir hastalık olduğunu bilemezsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı