Kasiyerin faturayı ele tutuşturması

Hocam geçen haftalarda başıma gelen olay. Para üstünü aldım kağıt elimden ''fışt'' diye kaydı. Yere 2 tane 5 krş. düştü. Ben de alırım yani neden almayayım ki? 5 krş. para değil mi? Ama insan utanıyor illa ki eğilip o 2 tane 5 krş. u almaya. Birde yer düz olduğundan 5 krş. iyice kayıyor elinize alamıyorsunuz. Allah başka dert vermesin. Tek derdimiz bu olsun arkadaşlar. Kalın sağlıcakla...
 
Alışveriş yaptıktan kasiyerin yanına gidiyorsunuz. Ürünler bir bir okutulurken siz de aldıklarınızı poşetliyorsunuz. Ürünlerin okutulma işlemi bitiyor ve ödeme işlemi geliyor. Daha poşetlenmemiş ürünler var. Kasiyer soruyor 'Kartla mı, nakit mi?'. Yanınızda sadece nakit para var. 'Nakit' diyorsunuz ve parayı veriyorsunuz. Para üstü geliyor ama kasiyer önce gözünüze ardından faturaya bakıyor. Siz gözünüzü kaçırdığınız bir an faturanın üzerine para üstünü bırakıyor ve 'İyi günler.' diyor. Bir elinizde poşetler diğer elinizde para üstü ve fatura. Fatura geniş bir kağıt olduğu için cebinize sıkıştırmaya çalışırken faturanın üzerindeki para üstü kayıp düşüyor. Daha poşetlenmemiş ürünleriniz de var. Sırada olanlar da var ve onları bekletemezsiniz. Eliniz kolunuz bağlı saçma bir şekilde olayın şaşkınlığıyla afallıyorsunuz.

Sizin de düşüncelerinizi merak ettim. Bunu çoğu zaman yaşıyorum. Ve yalnız olmadığımı düşünüyorum. Biraz hikayeleştirerek yazdım ama olay bu şekilde.
Marketten her ürün aldığımda kasiyere fatura kalsın diyorum ve sorun çözülüyor. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı