Kaslı vücuda ne kadar sürede ulaşırım?

Öylesineİsim

Hectopat
15 yaşındayım, 50 kilo civarlarındayım ve 163-165 arası boya sahibim ve hiç spor yapmama rağmen hafif bir fit görünüme sahibim. Fitness'a başlayacağım amacım çok kaslı bir vücut yapmak değil sadece dışarıdan bakıldığından göğüs kaslarım büyük gözüksün ve biraz kalıplı olayım istiyorum istediğim vücuda ne kadar sürede ulaşırım? Kesin olmasa da tahmini bir süre verseniz yeterli.

Yaşın ve boyuna göre net 6-7 ay bir arkadaşımdan gördüğüm için söylüyorum birazda kilo alsan tamamdır.

20 yaşında 55 kilo olan arkadaşım bazen düzenli bazen düzensiz spor ile 8-9 ayda 85 kiloya çıktı ve baya kalıplandı. Takribi 1 sene sürebilir...

Saçmalama.
Hocam senin hayalindeki vücuda bağlı.

Steroid falan deneme sakın. Yaşın küçük daha doğal yöntemler dışında bir şey yapma gelecekte zararını çekersin. Boy ve kilo belirtmen spor fitness için uygun musun değil misin anlamaya yetmez. Vücut kitle endeksinin ölçülmesi, en azından gözle görülmesi lazım. Geçerken bir fitneess salonuna uğrayıp uzmandan görüş isteyebilirsin. Bu yaşta fit olman normal zaten. Düzenli ve iyi beslen hem sağlığın hem de vücut görünümün için. Bir boy fotoğrafını atabilirsen iyi olur. Genel olarak geniş ve ortalama kas ve yağ kütlesine sahipsen fitness yap yok zayıf birisiysen şu an bulaşma.

Kardeşim bak beni iyi dinle eğer yarışmalarda gördüğün insanlar gibi bir vücutsa hayalin onu zaten yapamazsın o vücutlar minimum 5 yıl doğal + steroid sürecinden geçer seninki hafif kaslı dediğin şey ise 1 1.5 yıl gibi sürede yapılır ama burada genetiğin beslenmen ve programın önemli sana 5 6 ayda yaparsın diyenlere inanma

10-12 ayda kalıplı ve kaslı görünebilirsin fakat sporunu, beslenmeni iyi yaparsan ve genetiğin kötü değilse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…