Merhaba
Kaspersky Standard Premium kullanıcısıyım ve bilgisayarımda kötü amaçlı yazılım (malware/adware) enfeksiyonu yaşıyorum. Durumu ve aldığım önlemleri aktarmak istiyorum.
Sorunlar ve Belirtiler:
Kaspersky Standard Premium kullanıcısıyım ve bilgisayarımda kötü amaçlı yazılım (malware/adware) enfeksiyonu yaşıyorum. Durumu ve aldığım önlemleri aktarmak istiyorum.
Sorunlar ve Belirtiler:
- Bilgisayarım açıldıktan ve Chrome'u başlattıktan hemen sonra Kaspersky'den svchost.exe ve chrome.exe için "Nesne bozuk" uyarıları ile "Ad.not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.Pushergen" tespiti alıyorum.
- Bilgisayarım aşırı derecede yavaşladı, fare (mouse) imlecim çok donuyor (hareket ettirilmeyecek derecede), klavye (Başlat tuşu dahil) tepkisiz kalıyor.
- Görev Yöneticisi hiç açılmıyor, bembeyaz ekranda kalıyor. (yazılar kayık şekilde)
- RAM kullanımı sürekli %99-100 civarında seyrediyor. (görev yöneticisi açılıyorken en azından böyleydi.)
- Bilgisayarım boştayken bile (tarayıcı açık değilken) Kaspersky 1000 civarı reklam, 600 civarı web site içeriği engelliyor. Ayrıca arkada site yönlendirmesi yapıldığını ve o sitedeki indirmeyi Kaspersky'nin reddettiğini görüyorum. Arkadaşım ısrar ettiği için 3 web sitesini de ona aktardım onda da Bitdefender var ve o da malware algılıyor.
- Yeni oluşturduğum hesaplarda otomatik çıkış yapılıyor ve erişimim yok (şifrelerim çalınmadı ama oturumlar sona erdirilmiş veya sıfırlanmış gibi).
- Şu an Kaspersky Security Cloud ile tam tarama yapıyorum. Tarama devam ediyor ve rootkit/RAM taraması da dahil.
- Çalınan hesap endişesi nedeniyle, tüm kritik şifrelerimi telefonumdan değiştirdim.
- Bilgisayarımın mevcut durumu nedeniyle, tarama bitmeden sistem çok yavaşladığı için herhangi bir manual işlem (dosya silme, program kaldırma) yapamıyorum.
- Kaspersky taramasının bitmesini beklerken başka yapabileceğim bir şey var mı?
- Tarama bittikten sonra temizlik önerilerini uygulayacağım. Sonrasında sorunlar devam ederse hangi adımları izlemeliyim?
- Önceden malwarebytes vardı ama işim bitince onu sildim.
- Şu an yazdığım technopat hesabından bile konu açma yerini ararken hesaptan otomatik çıkış yapılıyor!
Ekran görüntüleri;