Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2 yıldır kullanıyorum değer ne kadar PC kullanmayı bilsemde bayağı kurtardı beni direkt Google aramasında hangi sitenin güvenli olup olmadığı gibi birkaç özelliği mevcut.
@812534, kime göre neye göre değmez. Optimizasyon konusunda çok iyi, çok düşük F/P oranı var. Gerçek zamanlı koruması ideal. Genel olarak antivirüs almaya değmez diyorsanız o fikrinize bir şey diyemem ancak diğer antivirüs yazılımlarına kıyasla değmez diyorsanız çok yanlış bir yorum.
Kaspersky Türkiye'ye özel fiyatlandırma politikası da uyguluyor. Kaspersky Standard 1 yıllık aboneliği 265 TL şu anda. "ENIS30" promosyon kodu ile 188 TL'ye düşürülebilir.
@fermaNga Katılmıyorum. Herkes buna bütçe ayırmak zorunda değil, bu birincisi. Bu kadar korunmaya da ihtiyacı yok, ikincisi. Defender veya Kaspersky Free standart düzeyde gereken korumayı zaten sağlıyor, üçüncüsü.
@812534, buna kimse bütçe ayırmak zorunda değil demedik zaten. Ancak bir kişi ücretli antivirüs arayışında ise zaten buna bir bütçe ayıracak demektir. Ayrıca bu kadar korunmaya ihtiyacı olup olmayacağını siz bilemezsiniz, ihtiyaca göre belirlenir bu iş. Temel koruma isteyene Windows Defender ya da Kaspersky Free yeterlidir. Ancak bu korumayı daha kapsamlı ve daha üst seviye istiyorsa ücretli bir AV çözümü kullanmalı.
Burada antivirüs gerekli mi gereksiz mi tartışmasına girmeyeceğim. Konu sahibi ücretli bir antivirüs satın almayı düşünüyor ve değip değmeyeceğini bilmek istiyor. Ücretli antivirüs arayışında ise zaten kapsamlı bir koruma istiyordur demek oluyor bu. Ve Kaspersky ücretli antivirüsler arasında kaliteli bir çözümdür. AV-Comparatives tarafından yapılan testlerde de başarılı sonuçlar veriyor.
@fermaNga Kaspersky'nin başarısının hiçbir önemi yok, hedefli bir saldırıda çok rahat paket olur. Attığınız listedeki ATP testlerinden birinden bile kalması yeterli. Siber saldırılara maruz kalacak kadar önemli kişiler antivirüslerle uğraşmaz, daha profesyonel çözümlere yönelir. Tabandakilerin de antivirüslerin gelişmiş özelliklerine çoğunlukla ihtiyacı yok.