Kaspersky Free, uTorrent programını neden siliyor?

• Konuyu başlatan BrkOz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 3.194

BrkOz

Megapat
Daha fazla  
İşletim sistemim Windows 10 Pro ve Kaspersky Free kullanıyorum. uTorrent adlı torrent uygulamasını yükleyip kullanıyorum fakat sistemi yeniden başlatınca Kaspersky bu programı siliyor ve kullanılmaz hale getiriyor. Bunun nedeni nedir? Bunu nasıl çözebilirim?

Şimdilik beyaz listeye ekleyip sorunu çözdüm fakat uTorrent uygulamasından başka zarar gören arkadaşlar varsa bilmek isterim. Program güvenilir diye biliyorum ama bilmediğim başka şeyler var mı merak ettim.

Şimdilik beyaz listeye ekleyip sorunu çözdüm fakat uTorrent uygulamasından başka zarar gören arkadaşlar varsa bilmek isterim. Program güvenilir diye biliyorum ama bilmediğim başka şeyler var mı merak ettim.
İçindekiler pek güvenilir değil.

Benimde Oyunumu(MB Warband) ve Steam güncellemelerini silmişti.
Ben yıllardır Bittorrent ve uTorrent kullandım zararını görmedim.

uTorrent kurulum aşamasında 2 tane program yüklemeyi öneriyor size. Bunlar zararlı programlar tabi :D
Belki o yüzden algılıyor olabilir.
Bazı forumlarda uTorrent'in backdoor yarattığı veya yaratabileceği söyleniyor.
Kaspersky trojan olarak algılıyormuş sanırsam. Dediğim gibi o 2 program yüzünden olabilir. Ancak uTorrent'in backdoor oluşturduğunu veya oluşturabileceğini sanmıyorum. Şahsen bu tarz bir vaka hiçbir yerde görmedim. Eğer öyle bir şey olsaydı çoktan ortaya çıkardı diye düşünüyorum.

HEUR:Trojan-Downloader.Script.Generic is a noxious Trojan that may open security "back doors", download additional malware infections and give remote attackers full control over the targeted computer system.
-Bleeping Computer

Utorrent zararsız ama yazılım kendini reklam uğruna karalamaya çalışıyor :) Bu yüzden AV yazılımları zararlı olarak algılıyor. Bahsedildiği için içinde gelen kurulumda size sorulan ek yazılım başlatıcıları yüzünden zararlı diyor ama kendisini değil içindekilerini diyor. Birlikte gelen yazılımları kurmayın yüklerseniz sonrasında beyaz listeye ekleyip kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı