Kaspersky Free yeterli mi?

@Arthur_ Morgan Windows Defender, bazı Windows sürümlerinin bir parçası olduğu için ve yaygın olarak kullanılan işletim sistemi Windows 10 veya Windows 11 olduğundan dolayı Microsoft, güzel veri toplayarak veri tabanı yapabilir. Kaspersky'ın veri tabanı ve Kaspersky Security network olayı güzel ama ücretsiz sürüm kullanacağınız için Windows Defender kullanmanız bence daha mantıklı olur.

@Arthur_ Morgan Windows Defender, bazı Windows sürümlerinin bir parçası olduğu için ve yaygın olarak kullanılan işletim sistemi Windows 10 veya Windows 11 olduğundan dolayı Microsoft, güzel veri toplayarak veri tabanı yapabilir. Kaspersky'ın veri tabanı ve Kaspersky Security network olayı güzel ama ücretsiz sürüm kullanacağınız için Windows Defender kullanmanız bence daha mantıklı olur.

Windows Defender'da sanırım firewall bulunuyor. Dahili olan yeterli mi yoksa Comodo firewall gerekli mi?

@Arthur_ Morgan bana göre, Comodo firewall kadar gelişmiş değil ama Comodo firewall beğenmezseniz onu kullanabilirsiniz. Bilinçli kullandığınız sürece yeteceğini düşünüyorum ek maliyete ve ücretsiz kullanarak firmaya veri göndermeye gerek yok bence.

@Arthur_ Morgan Malwarebytes daha hızlı tarama yapıyor ve tehdit bulma oranı başarılı. Defender gerçek zamanlı koruma ve tehditi durdurmak için başarılı ama çoğu zaman tehditi durdursa bile silemiyor. Bu yüzden bilinçli kullanım ve Defender iyidir. Bilinçli değilseniz Free antivirüs yazılımları bile az gelir bence.

@Arthur_ Morgan Malwarebytes daha hızlı tarama yapıyor ve tehdit bulma oranı başarılı. Defender gerçek zamanlı koruma ve tehditi durdurmak için başarılı ama çoğu zaman tehditi durdursa bile silemiyor. Bu yüzden bilinçli kullanım ve Defender iyidir. Bilinçli değilseniz Free antivirüs yazılımları bile az gelir bence.

Bilinçli kullandığımı düşünüyorum. Girdiğim sitelerin URL'sini her zaman kontrol ederim. Normalde korsan kullanmam fakat şu sıralar oyunlara Türkçe yama indiriyorum ve dosta indirmek tedirgin ediyor.

@Arthur_ Morgan güvenli sitelerden Türkçe yama indirirsen yüksek ihtimal bir şey olmaz. Windows Defender, çoğu tehditi engelliyor zaten. İndirdiğin yamayı VirusTotal'e atıp tahmini sonucu görebilirsin.

Bana göre güvenli Türkçe yama siteleri:

@Arthur_ Morgan güvenli sitelerden Türkçe yama indirirsen yüksek ihtimal bir şey olmaz. Windows Defender, çoğu tehditi engelliyor zaten. İndirdiğin yamayı VirusTotal'e atıp tahmini sonucu görebilirsin.

bana göre güvenli Türkçe yama siteleri:

Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkürler. Son olarak iki şey daha soracağım. Birincisi antivirus olarak Kaspersky Free ile Windows Defender'ın birbirine karşı + ve - leri nelerdir? Son olarak da Comodo indirmeye çalıştığımda firewall seeneği yok sadece ınternet Security var onu indirsem herhangi programla çakışır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı