Kaspersky internet eklentisi devre dışı bırakma

514758

Picopat
Daha fazla  
uBlock Origin kullandığım için Kaspersky eklentisine ihtiyacım yok ama eklentiyi kaldırsam da kalkmıyor. Tamamen nasıl kaldırırım?

Chrome üzerinde hesap ile eşitlenen uzantılar buga giriyordu. Belki Edge içinde aynı yöntem çalışır.

Bu işlemi yapmadan önce paroların, temel bilgiler(e-posta, kullanıcı adı vb.) buluttan sıfırlanacak. Yani tarayıcında bu bilgiler yoksa ya da bilmiyorsan sorun yaşayabilirsin. Ben şahsen tarayıcıda parola ya da bu tarz bilgileri kaydetmeyi sevmiyorum. Parola vb. için Bitwarden kullanıyorum.

İlk olarak tarayıcı hesap eşitlemesini kapat.
edge://settings/profiles/sync
Sonra aynı yerden eşitlemeyi sıfırla.
Daha sonra uzantıyı kaldır ve eşitlemeyi yeniden aç.

Screenshot_10.png

Ayrıca belirteyim Kaspersky güvenliği için uzantıya ihtiyacı yok. Uzantı reklam ve izleyici engellemek için var. uBlock Origin ya da AdGuard'a göre bu konularda yetersiz. Antivirüs ayarlarından reklam ve izleyici engelleme ayarını da kapatmanızı öneririm.

Screenshot_11.png

Chrome üzerinde hesap ile eşitlenen uzantılar buga giriyordu. Belki Edge içinde aynı yöntem çalışır.

Bu işlemi yapmadan önce paroların, temel bilgiler(e-posta, kullanıcı adı vb.) Buluttan sıfırlanacak. Yani tarayıcında bu bilgiler yoksa ya da bilmiyorsan sorun yaşayabilirsin. Ben şahsen tarayıcıda parola ya da bu tarz bilgileri kaydetmeyi sevmiyorum. Parola vb. için Bitwarden kullanıyorum.

İlk olarak tarayıcı hesap eşitlemesini kapat.
edge://settings/profiles/sync
Sonra aynı yerden eşitlemeyi sıfırla.
Daha sonra uzantıyı kaldır ve eşitlemeyi yeniden aç.

Eki Görüntüle 1338111

Ayrıca belirteyim Kaspersky güvenliği için uzantıya ihtiyacı yok. Uzantı reklam ve izleyici engellemek için var. uBlock Origin'ya da AdGuard'a göre bu konularda yetersiz. Antivirüs ayarlarından reklam ve izleyici engelleme ayarını da kapatmanızı öneririm.

Eki Görüntüle 1338116

Başka bir sorum daha var da Privacy badger eklentisine ihtiyaç var mı ? uBlock Origin kullanıyorum zaten ve filtrelerden de hepsi açık

İzleyici engelleme konusunda Privacy Badger daha iyi. uBlock Origin'in varsayılan olarak engelleyemediği çok fazla izleyici var. Eğer gizlilik olayına önem veriyorsanız kullanmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı