Kaspersky Internet Security'nin sisteme zarar vermesi

Merhaba, bir süredir şehir dışındaydım cevap atamadım. Sorunum hala devam ediyor.
İmzamdan rapor 1 paylaşır mısınız?
Buyrun; GSI6_DESKTOP-VQ2M8FE_bahadir_12_21_2020_17_22_09.zip dosyasını indir - download
Malwarebytes ile tarama yaptınız mı?
Kaspersky bazı virüsleri bulamıyor galiba. Lisansınızın süresi bitmedi değil mi?

Kaspersky'i kaldırıp Comodo Antivirüs kurun eğer kaldıramazsanız Revo Uninstaller ile kaldırın.

Buradan Comodo antivirüs seçeneğini seçip Comodo Antivirüs kurun ve HIPS seçeneğini etkinleştirip bilgisayarınızı yeniden başlatın eğer kritik bir bölgeye erişmeye çalışan tuhaf bir yazılım varsa böylece tespit edebiliriz. Gelen hips uyarılarını ekran görüntüsü olarak alıp tuhaf olanları buraya gönderin.

Bir zararlı yazılım varsa bu yöntemlerle tespit edebiliriz.

Kaspersky'nin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum ama Kaspersky'nin engellemediği bir zararlı bulaşmış olabilir.

Aşağıda verdiğim anti malware yazılımları ile de bilgisayarınızı tarayın.

Comodo - Gerçek PC koruması basit Antivirus yazılımlarından daha fazlasını gerektirir

Malwarebytes Cybersecurity for Home and Business | Malwarebytes

NortonLifeLock Rescue Tools

Emsisoft | Anti-Malware: Lightweight Malware Protection for the Home
Malwarebytes ile tarama yaptım. Kaspersky'dan tekrar deneme üyeliği alıp Total Security ile 'Tam Tarama' da yaptım. Sistemim temiz çıkıyor. Diğer seçenekleri denemedim. Deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı