Doğru yerde dolaşmayanlar için diyenleri anlamıyorum. Hayır sanki illa bir siteden bulaşacak. Güvenilir bir siteye adam virüslü dosya atamaz mı?
Veya gözünden kaçar yine aynı şekilde farklı bir durum oluşur.
Tamamen boş yorum.
Kaspersky aslında kaliteli bir antivirüs programıdır. Ancak ben çok fazla gerekli bulmuyorum. Doğru yerlerde dolaştığınız sürece antivirüs programlarına bence çok gerek yoktur. İyi forumlar.
FiveM gibi büyük firmalar bile hacklenirken günlük yaşantımızda kullandığımız sitelerin hacklenmesi çok muhtemel. Antivirüs her zaman bulundurulmalı fikrimce.
Kaspersky en iyi AntiVirüs programlarından biri. Malwarebytes ise en iyi Antimalware programlarından biri. Ama her ne kadar aynı gibi gözükse de aralarında fark var. Fark şu; Kaspersky aktif koruma, Malwarebytes ise pasif koruma sağlar. Yani Kaspersky en başta bilgisayarına virüs bulaşmasını ve bunun bilgisayara yayılmasını önler. Bu bilgisayarındaki virüsleri bulamayacağı anlamına gelmez. Kaspersky'ın çok geniş bir veritabanı var ve istatistiklere göre virüslerin %99'undan fazlasını rahatlıkla bulabiliyor. Ayrıca bilgisayarınızda siz farketmeden ara ara rootkit taraması yapmaktadır. Özetle Kaspersky normal zamanda silinip virüs bulaştığında yüklenecek bir program değil. Öyle bir program var mı dersen Malwarebytes burada devreye girer. Farkettiyseniz Malwarebytes aktif koruma kısmında biraz daha geri kalmaktadır ama bilgisayarındaki virüsleri bulma konusunda daha iyidir. Malwarebytes'ı kullanmadığın zaman silip ara ara yükleyip taratabilirsin.
Ekstra olarak Kaspersky'ın içinde daha birçok ekstra özellik bulunmaktadır ve aktif korumada daha detaylı yapar işini. Ekstra olarak Kaspersky İnternet Security diye geçer yani antivirüs kısmının yanında güvenlik duvarı gibi özellikleride bulundurur.
Şu ana kadar Kaspersky'ın bulamadığı bir virüs görmedim. Genelde 3 ay geçtikten sonra başka AV programları kurup tarama yaparım ama hiç virüs bulamazlar. (Avast hariç. Eğer Avast haklı ise Steam ve Firefox virüslü)