Kaspersky iyi mi?


İddia değil hocam gerçek kendi kendine Yandex indiriyor.

Ama bende böyle teklif çıkmadı direk indirmişti.
 

İddia değil hocam gerçek kendi kendine Yandex indiriyor.
Soruyor orda, Arkadas hizli hizli ileri ileri yapmis kurarken o da oyle indirmis.
 
Hadi kesin solucan zararlısı diyelim. Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki kaspersky hiçbir zaman en iyi olmamış ve artık virüs engelleyemez duruma gelmiş gibi. Kaspersky bulut korumasından tutun sezgisel tespite kadar çoğu firmadan kesinlikle iyidir. Bir tek bitdefender’dan bazı konularda biraz geri olabiliyor kaspersky.

@Dutchman hocam sizin görüşünüzü de merak ediyorum.

Ek olarak Norton’un ATP testinde olmamasını nasıl açıklayabilirsiniz?
Açıkçası yıllar boyunca anlatsak da bu tarz fikirleri ortaya atanlar olacak. O yüzden çok tartışılacak bir konu yok, verilerle konuşmak gerek. Test ortamını, lab ortamını bilip buna uygun testler yapılmadığı sürece kişisel testlerin tamamı birer "kullanıcı deneyimi" sınıfına girer.

Mağazadan ürün alırsınız, defolu çıkar iade edersiniz, ekşi gibi bir yere girip "X Markası Rezaleti" diye paylaşırsınız.

İşte lab ortamında olmayan, mühendislik bilgisi bulunmayan kişiler tarafından yapılan testlerin hükmü de bu şekildedir.
Yanlış anlaşılma olmasın, kullanıcı deneyimi de önemli bir faktördür, fakat bağımsız labların testleri dikkate alınır performans sınıflandırmasında.

En iyi antivirüs diye bir kavram da yoktur, Kaspersky overall olarak çok iyidir, eksiği olduğu konular vardır. ESET, network management ve network security alanında çok iyidir, eksiği olduğu konular vardır. Bitdefender tespit ve temizleme konusunda çok iyidir, çevrimdışı motoru çok başarılıdır, eksiği olduğu konular vardır.
Bu bağlamda AV önerisi yapılırken veya tercih edilirken kullanıcının ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Ev kullanıcısı için genelde Kaspersky önermemizin sebebi overall olarak çok iyi olmasıdır. Kur-kullan mantığıdır: PnP. Kullanıcının ek ayar yapması gerekmez, her alanda overall bir korumayı son kullanıcıya sağlar.

Norton uzun yıllardır ATP testlerine hem Consumer hem Enterprise alanda girmez. Bu onun başarısız olduğunu göstermez, Symantec'in ürünü farklı çerçevelerde kulvara sokmadığını gösterir.
ATP testi, MITRE ATT&CK çerçevesinde yapılır. Bu, AV firmalarının ürünün standalone koruması haricinde manuel saldırılara karşı gösterdiği performansı ölçmesini sağlar.

Symantec bu konularda çok rahat bir firma, temel özellikleri ve post-infection sonrası tespitlerinin yeterli olduğunu düşündüğü için de girmiyor olabilir, keyfi istemediği için de girmiyor olabilir. Neticede Enterprise alanda çalışacak birisi sadece ATP testine bakarak Symantec ile çalışacaksa zaten 1-2 hafta içerisinde ilk veri sızıntısını da yaşatır bu bilgi güvenliği altyapısıyla.

Ona bakarsanız zamanında ATP testine VIPRE de girmiş, e hadi o zaman Consumer kategorisi için VIPRE, Norton'dan iyidir diyelim. Öyle olmuyor ya?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı