Virtualbox üzerinden Kali Linux kurdum. Bugün Kaspersky ile tam tarama yaptım orijinal sitesinden indirdiğim Kali Linux'u virüs olarak görüyor ve silemiyor da.
Ayrıca tam tarama %94'de kalıyor. Seçiçi tarama ise %99'da (indirilenleri seçtim Kali'nin olduğu yeri) daha da ilerlemiyorlar.
Kaspersky antivirüslerin allahdıır! Sen nasıl böyle hadsiz bir cümle kurarsın, hadsiz!
Her antivirüste hatalar, açıklar, eksiklikler vardır. Tool vb. dışında direk Kali virüs olarak algılanıyor ise mail at Kaspersky'e. Sorun olacağını sanmam.
Kali Linux zaten bir pentesting dağıtımı. İçindeki hacktoollar da ürettikleri zararlı yazılımın bir örneğini içeriyor. Zararlı yazılım algılanması normal değil mi?
Orj. siteden indirmen zararsız olacağı anlamına mı geliyor? Virüsü üreticisinden indirince virüs olmaktan çıkıyor mu?
Zararlı yazılım ve paketler olan bir OS'u zararsız olarak mı görmesini bekliyorsunuz? İmaj içinden dosyanın nasıl silmesini bekliyorsun?
Kali Linux içerisinde hack araçları bulunduğundan, zararlı olarak görmesi gayet doğal bir durum. Metasploit gibi yazılımları pasif olarak algılayacak hali yok ya.