Kaspersky, Kali Linux'u virüs olarak görüyor

369926

Kilopat
Makaleler
1
Virtualbox üzerinden Kali Linux kurdum. Bugün Kaspersky ile tam tarama yaptım orijinal sitesinden indirdiğim Kali Linux'u virüs olarak görüyor ve silemiyor da.
Ayrıca tam tarama %94'de kalıyor. Seçiçi tarama ise %99'da (indirilenleri seçtim Kali'nin olduğu yeri) daha da ilerlemiyorlar.

Son düzenleme:
Kaspersky antivirüslerin allahdıır! Sen nasıl böyle hadsiz bir cümle kurarsın, hadsiz!

Her antivirüste hatalar, açıklar, eksiklikler vardır. Tool vb. dışında direk Kali virüs olarak algılanıyor ise mail at Kaspersky'e. Sorun olacağını sanmam.

Peki, tam tarama %94'de kalıyor ilerlemiyor bunun için ne yapabilirim?
İşine karışmadıysan, PC kullanımı gerçekleştirmediyse bekleyeceksin.

Orijinal sitesinden indirdiğim Kali Linux'u virüs olarak görüyor ve silemiyor da.
:D Orj. siteden indirmen zararsız olacağı anlamına mı geliyor? Virüsü üreticisinden indirince virüs olmaktan çıkıyor mu?
Zararlı yazılım ve paketler olan bir OS'u zararsız olarak mı görmesini bekliyorsunuz? İmaj içinden dosyanın nasıl silmesini bekliyorsun?

Kali Linux içerisinde hack araçları bulunduğundan, zararlı olarak görmesi gayet doğal bir durum. Metasploit gibi yazılımları pasif olarak algılayacak hali yok ya. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı