Kaspersky kalıntıları interneti etkileyebilir mi?

BoyarBuhan

Hectopat
Bu sorunu sadece bilgisayarda yaşıyorum (belki diğer cihazlarda da oluyordur ama bilgisayar kadar internet yükü altında bırakamadığım için test edemiyorum). Kablolu internet kullanıyorum.

Sorun: İnternet gayet güzel, stabil, iyi gidiyor. Atıyorum, bir indirme yapıyorum, her şey çok güzel, hızlı hızlı. 3-4 dakika sonra bir anda internet gidiyor ve 20-30 sn geri gelmiyor. Sağ altta internet bağlantısı gitmiş gibi bir görüntü oluşmuyor, hâlen bağlı görünüyorum ama bildiğiniz internet gidiyor. Bunu sadece indirmede yaşamıyorum; mesela Kick'te yayını tekrarını 2X'e alırsam veya Twitch gibi canlı yayın platformlarında yayın tekrarlarını 2X'e alınca çok yaşanıyor. GeForce NOW ile oyun oynarken arkadan dizi-film açtığım zaman da yaşanıyor. İndirme dışı yaşandığında genelde 20-30 dakikada bir 20-30 sn kesinti olarak yaşanıyor. İndirmelerde dediğim gibi daha sık kesinti oluyor.

Sebebini bilen veya çözüm bilen var mı? Lanet olsun ki daha önceden Kaspersky antivirüs kullandım, onun kalıntılarından olabileceğini düşünüyorum. Veya daha önce başarısız DNS denemelerimde bir şeyleri bozmuş olabilirim. Kabloda sıkıntı olamaz çünkü sıkıntıyı çözmek için zaten yeni bir kabloya geçiş yaptım.

Türk Telekom kullanıyorum.

Başka cihazlarda sorun var mı?

Aşağıdaki rehberi deneyebilirsiniz.

Not : Bu program akıllı tahtamızda mavi ekran yeme sorununa yol açmıştı :) Olası bir durumda direkt format atmaya kadar gidebilirsiniz. Yani verilerinizi yedekleyin ve elinizde bir format USB'si hazır bulundurun.

daki rehberi deneyebilirsiniz.

Başka cihazlarda sorun var mı?

Aşağıdaki rehberi deneyebilirsiniz.

Not : Bu program akıllı tahtamızda mavi ekran yeme sorununa yol açmıştı :) Olası bir durumda direkt format atmaya kadar gidebilirsiniz. Yani verilerinizi yedekleyin ve elinizde bir format USB'si hazır bulundurun.
geri yükleme noktası oluşturup denedim ama hayır bu da işe yaramadı halen sorunum devam ediyor

çözülmedi sorun halen devam ediyor çok fazla şey denedim ama yok çözemiyorum

Başka cihazlarda sorun var mı? Ağ sürücüleriniz falan güncel mi? Ağ bağdaştırıcısının ayarlarını da bir kontrol edin güç tasarrufu gibi seçenek varsa devre dışı bırakın.
galiba var ya kick izlerken telefonda da aptalca donmalar yapıyordu yine aynı sebepten ötürü olabilir. (kick yasak yemeden önce)

ağ bağdaştırıcı ayarlarını kontrol ettim hocam hatta pc bile formatladım sırf bu olaydan kurtulmak için :D kaspersky kalıntıları yüzündendir belki diye ama yok çözemiyorum galiba anakart ile alakalı veya türk telekom kullandığım için.

çözülmedi sorun halen devam ediyor çok fazla şey denedim ama yok çözemiyorum

galiba var ya kick izlerken telefonda da aptalca donmalar yapıyordu yine aynı sebepten ötürü olabilir. (kick yasak yemeden önce)

ağ bağdaştırıcı ayarlarını kontrol ettim hocam hatta pc bile formatladım sırf bu olaydan kurtulmak için :D kaspersky kalıntıları yüzündendir belki diye ama yok çözemiyorum galiba anakart ile alakalı veya türk telekom kullandığım için.
Format ile çözülmediyse sorun ya cihazlarınızda ya da TT tarafında. Yeni konu açabilirsiniz bilgili Hocalarım yardımcı olacaktır elbet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı