Kaspersky karantina mantığı nasıl işliyor?

DarkNess0034

Attopat
Katılım
20 Şubat 2022
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Kaspersky kullanıcısıyım. Bu karantina hakkında pek bilgim yok. Kaspersky temizleme sırasında değiştirilen veya silinen dosyaları depolar diyor ama başka birisine sordum o da bir virüs bulunduğunda karantinaya alınır karantinadayken virüs etkisiz hâle gelir ve diskte güvenli bir yere taşınır fakat istersen virüsü tamamen silebilirsin dedi. Geçende bir dosya benim karantinaya alınmıştı sildim benim anladığım kadarıyla bir virüslü dosyadan virüs ayıklanıp karantinaya götürülür virüs etkisiz hâle gelir ve dosya temizlenir doğru mu düşünüyorum yanlış mı bilen birisi cevaplayabilir mi?
 
@DarkNess0034 AV özelliklerinin en çok bilinenlerinin çalışma mantığı:

Sandbox veye güvenilir ortam: bu özellik sadece destekleyen AV'lar çalıştırır yani her AV bu özelliğe sahip olmayabilir diskte özel ve korunan bir alan yaratılır program hedef dosyayı açarak sisteme etkisini gözlemler eğer, zararlı bir faaliyet yakalanırsa durdurulur ve silinir size bildiri gelir.

Karantina veya raporlanma: AV geliştiricileri yakalanan dosyları her zaman silmez yeni bir tür veya az bilinen bir kanal üstünden bulaşırsa şirket bunu raporlamak için güvenliği yedeğe alır raporlayarak 3'rd hunter dedikleri ve İntelligence pool (istibahrat) havuzuna atar geliştirici hariç diğer şirketlerde yararlanabilir ama bunu yapmak zorunda değildir. Bunlar güvenli doğrulanmış izole alanda olur izole alana kullanıcı müdahale edemez program gerekli raporlama ve monitoring ile sonuçları alınca silme işlemi başlar veya kullanıcının seçeneğine verilir.

Çeviri:
Aralık 1988, Morris Worm'dan kısa bir süre sonra, kötü amaçlı yazılımdan koruma ve dosya güvenilirliği ürünü olan Karantina üzerinde çalışmalar başladı. Nisan 1989'da piyasaya sürülen Karantina, viral imza yöntemleri yerine dosya imzasını kullanan bu tür ilk üründü.[açıklama gerekli]

Orijinal Karantina, hem CRC16 hem de CRC-CCITT imzalarıyla Hunt'ın B-ağacı dosya veritabanını kullandı. CRC değişmez değişikliklerine dayalı olarak, işe yaramaz veya en azından aşırı derecede zor hale gelen imzaları ikiye katlama saldırıları. Yayın 2, Nisan 1990, bir CRC-32 imzası ve CRC-32'ye dayalı bir imza kullandı, ancak her kelimede birkaç bit karıştırıldı. Microsoft'un Check Point tarafından tasarlanan müteakip MS-AV'si, görünüşe göre yalnızca sekiz bitlik bir sağlama toplamına dayanıyordu - en azından birkaç bin dosyadan yüzlercesi aynı imzalara sahipti.
 

Geri
Yukarı