Kaspersky mı yoksa Windows Defender mı sistemi yorar?

Gerçek zamanlı olmasından ötürü ve uzun bilgisayar kullanımlarında da Ram'i şişiyor CPU'yu da yoğun kullanıyor. Bir de bu gerçek zamanlı olması belirli bir süre engelleniyor ama tam da engellenmiyor.
Kapanmıyor zaten Melet. Ayarlarını bozunca tamamen kapanıyor diye duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Kapanmıyor zaten Melet. Ayarlarını bozunca tamamen kapanıyor diye duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum.
En iyi bloke etmektir. Bir de Microsoft sunucuları ile çok içli dışlı. Habire veri topluyor bizden. Bir de firewall şart. Ben kullanıyorum bir tane. Adı Simple Firewall. Çok iyi.

Tüm servislerin interneti de kesiyor yada herhangi bir işlemin.

Bu da sorumu tabii ki de Defender. Böyle saçma bir av görmedim ben hem bilgisayarı yavaşlatıyor hem de bulduğu zararlıyı silmekten aciz bir program. Bir halta yaramaz.

Bitdefender'in arayüzü ve çalıştırdığı işlemler bana McAfee hatırlatıyor. O konuda kesinlikle gelişmesi lazım. Mesela performans testlerinde Hintli bir K7 firması, kendine ait arayüz yerine Windows'un teması ile uyumlu eski bir arayüz kullanıyor. Açıkcası kullanıcı olarak böyle arayüzü, şaşalı arayüzlere tercih ederim. @EMİR37

O antivirüse de test amaçlı yüklemiştim. Güvenlik tarafında pek bir şey vaad etmiyor gibi gözüküyor. Ondan sonra bana ömür boyu lisansı 1300-1700 ₺ falan satacakları teklifler geldi. Sırf meraktan almayı düşünüyorum. Belki sanal cihazda kullanırım.

Harici antivirüs yüklemenizi öneririm. Para ayırabiliyorsanız Kaspersky Standard sürümünü satın alın veya ücretsiz sürümünü deneyin. @The Tribal Chief

Alternatif yazılımlar ile kapatsanız bile güncellemeler ile içli dışı olduğundan, saçma sapan sorunlar çıkarabiliyor. Ayrıca harici antivirüs kullansanız da Defender'in bazı sorunları var. Bunlar için arada güncelleme almasını sağlamanız gerekiyor. Mesela Firefox'un performansına sorun çıkarıyordu ve bu sorunu yeni çözmüşler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Bitdefender'in arayüzü ve çalıştırdığı işlemler bana McAfee hatırlatıyor. O konuda kesinlikle gelişmesi lazım. Mesela performans testlerinde Hintli bir K7 firması, kendine ait arayüz yerine Windows'un teması ile uyumlu eski bir arayüz kullanıyor. Açıkcası kullanıcı olarak böyle arayüzü, şaşalı arayüzlere tercih ederim. @EMİR37

O antivirüse de test amaçlı yüklemiştim. Güvenlik tarafında pek bir şey vaad etmiyor gibi gözüküyor. Ondan sonra bana ömür boyu lisansı 1300-1700 ₺ falan satacakları teklifler geldi. Sırf meraktan almayı düşünüyorum. Belki sanal cihazda kullanırım.

Harici antivirüs yüklemenizi öneririm. Para ayırabiliyorsanız Kaspersky Standart sürümünü satın alın veya ücretsiz sürümünü deneyin. @The Tribal Chief

Alternatif yazılımlar ile kapatsanız bile güncellemeler ile içli dışı olduğundan, saçma sapan sorunlar çıkarabiliyor. Ayrıca harici antivirüs kullansanız da Defender'in bazı sorunları var. Bunlar için arada güncelleme almasını sağlamanız gerekiyor. Mesela Firefox'un performansına sorun çıkarıyordu ve bu sorunu yeni çözmüşler.

Trajikomik olaylar. 5 yıl sonra Firefox ile Defender arasında ki sorunu çözmüşler. Riot'ta 5 yıl sonra Kindred'in W bug'ını düzeltti ama sorun 5 yıldır bunun bilinmesiydi.

Bilerek yapıyorlar bunu.

Habire veri topluyor bizden.
Kimse hesap oluştururken antlaşmayı okumuyor. Bile bile kabul ediyoruz.

Kimse hesap oluştururken antlaşmayı okumuyor.

Doğru üstad lakin ben defenderi sildim ben :D.

McAfee kadar kötü bir AV firması değil aktif korumada gayet başarılı bir firma ama McAfee ile yaptıkları benzer. Mesela örnek vermek gerekirse McAfee Avast ile motor anlaşması yapmıştı(Avast O zaman saygın ve sevilen bir firmaydı.) . Bitdefender İOBİT ile yaptı ki İOBİT çok kaliteli ve saygın bir firma değil. Bitdefender'ın McAfee'den daha iyi bir koruması var hatta sektörde ki bir çok AV'den çok başarılı ama şu yaptıkları anlaşmalar ve davranışlar kendi değerlerini düşürüyor. İOBİT bedava yazılım verse almam ki daha yeni paskalya etkinliği düzenlediler verilen bedava lisansları almadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı