Kaspersky ne kadar başarılı?

Jynaris

Hectopat
Makaleler
1
Bugün sabah arkadaşımla bir iddiaya girdik, kendisi fotoğraflara ve PDF dosyalarına ekleyeceği zararlı yazılım ile hesaplarımı çalabileceğini söyledi. Bende Kaspersky Premium kullandığımı ve işe yaramayacağını söyledim, oda bana kullandığım programın hiçbir işe yaramayacağını söyledi. Gerçektende Kaspersky'ın başarısız olma ihtimali var mıdır?

Bugün sabah arkadaşımla bir iddiaya girdik, kendisi fotoğraflara ve PDF dosyalarına ekleyeceği zararlı yazılım ile hesaplarımı çalabileceğini söyledi. Bende Kaspersky Premium kullandığımı ve işe yaramayacağını söyledim, oda bana kullandığım programın hiçbir işe yaramayacağını söyledi. Gerçektende Kaspersky'ın başarısız olma ihtimali var mıdır?

Bildiğim kadarıyla Kaspersky'ı Ruslar işletiyor yani KGB falan, hata olacağını zannetmiyorum.

Eğer herkes tarafından kullanılan exploitler kullanılıyorsa başarılı olacaktır bence.

Eğer zararlı yazılım anti-virüs veritabanlarında varsa ya da davranışsal algılama ve sezgisel analiz teknolojisi ile program algılarsa çalamaz. Merak etmeyin, Kaspersky başarılı bir güvenlik yazılımıdır. Zaten arkadaşınızın tasarladığı zararlı yazılımı tespit etmemesi imkansıza yakın.

Bazı virüsleri Kaspersky tarayamayabiliyor. Ama yine güçlü, Malwarebytes, ESET veya BitDefender da kullanabilirsiniz.

Antivirüs programları onlara tanıtılan virüsleri engeller, bilmediği bir virüsü engellemez. Ancak arkadaşınız yüksek ihtimalle ondan önce en iyi ihtimalle 100.000 kişinin yaptığı bir şeyi yapacağı için sorun olacağını düşünmüyorum.

Sonuçları merak ettim, bitince bize de anlatırsınız :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı