Kaspersky ne kadar güvenilir?

TahaBrk

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle şunu belirteyim; daha önce hiçbir cihazıma anti-virüs programı indirmedim. Ancak son zamanlarda yaşanan uygulama erişim sorunları ve daha önceden kullandığım fakat şu anda kullanımı engellenmiş uygulamaları haliyle kullanamadığım için Kaspersky Premium planını özellikle VPN hizmeti olduğu için satın almayı düşündüm. Sıklıkla bilgisayarım için kullanacaktım.

İnternette ve Technopat Sosyal'de Kaspersky kullanıcılarının yoğun olduğunu gördüm ve neden bu programı önerdikleri hakkında birazda olsa bilgi edindim, ben de Kaspersky'i kullanmayı düşündüm. Alternatif programlardan da bahsedenler vardı örneğin BitDefender gibi fakat BitDefender'in sunduğu özellikler karşısında Kaspersky'i daha kapsamlı buldum.

Kaspersky'nin Premium planı için 30 günlük deneme aboneliğini aktifleştirecektim ve bu sırada bilgilerimi, kart bilgilerimi girecekken Nexway diye aracı bir şirketle anlaşmış olduklarını fark ettim. İnternette Nexway'in ne olduğu hakkında soruşturacakken sikayetvar.com adresindeki Kaspersky-Nexway şikayetleri dikkatimi çekti.

Şikayetlerde genellikle bahsedilen şeyler: Kaspersky-Nexway'in kart bilgilerini kopyalaması, rızasız ödeme işlemleri yapılması, müşteri hizmetlerinin doğru ve aktif ilgilenmediği, para iadesi yapmadıkları veya zar zor yaptıkları.

Bu durum aklımı biraz kurcaladı ve ben de sizlere sormak istiyorum. Sizin başınıza bu şikayetlerdeki gibi bir durum geldi mi, geldiyse nasıl çözdünüz, bu şikayetlerin temelinde müşterinin mi yanlışı olmuştur?

Detaylandırarak yanıt vermeniz beni çok memnun edecektir. Ek olarak Kaspersky'den de biraz bahsederseniz ne kadar profesyonel, ne kadar kaliteli, diğer benzer uygulamalardan ne avantajı var vb. sevinirim. Şimdiden yanıtlarınız ve konuya dair ilginiz için teşekkürler!

Hocam, şu an için bahsettiğin Kaspersky Ücretsiz Planı'nı bilgisayarıma kurdum ve genel itibarıyla temiz çalışan bir programa benziyor. Muhtemelen diğer özelliklere de erişebilmek için Premium Planı satın alacağım. Güzel önerilerin için teşekkür ederim fakat şu an için Kaspersky yeterli olacaktır. Aynı zamanda birçok anti-virüs programının arka planda aynı anda çalışmasınında performansı düşüreceğini düşünüyorum, tabii sisteme göre de değişir. Bu konuyu benden iyi biliyor olmalısın.
Dediklerimin üçü de tarama amaçlı. 7/24 koruyan yani sistemi yoran sadece kaspersky. Diğerleri sakat bir durumda sistemi taramak amaçlı üretildiler.

Yani virüs temizleme aracı gibi düşün.

Çünkü şu hayatta en güvendiğin, en çok sevdiği, bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadığın ya da tam destek alabildiğin markanın şikayetvar sayfasına bak, sonuç yine şikayet göreceksin. O sitede şikayet harici bir şey yok yani.

Örnek olarak benim için dediğim şartları sağlayan bir firma Amazon'dur, hiçbir zaman sorun yaşamadım, müşteri hizmetleri her defasında çok iyi ilgilendi ama şikayetvar'a bakarsan Amazon ne kadar berbat bir firmaymış ya dersin, puanı Kasperky'dan bile düşük kalmış. Bilmem anlatabildim mi :D
Anlatabildin Hocam. 😄 Söylediğinde haklı olsan bile yine de yaşanan olumsuzlukları göz ardı etmemek gerekir. Belki ihtimali düşük olsa da herkes benzer bir sorunla karşılaşabilir.

Dediklerimin üçü de tarama amaçlı. 7/24 koruyan yani sistemi yoran sadece kaspersky. Diğerleri sakat bir durumda sistemi taramak amaçlı üretildiler.

Yani virüs temizleme aracı gibi düşün.
Anladım Hocam, bahsettiklerini değerlendireceğim. 😃

Benim kullandığım yazılımlar sağ tarafta. Sadece Kaspersky'ın göremediği virüsler mevcut. Eğer ben hepsini kurarım derseniz link veririm. En çok önerdiğin hangileri dersen.
ESET Online scanner.
Emsisoft Emergency Kit.
ESET veri tabanı, Bitdefender veri tabanı ve Kaspersky veri tabanı ile müthiş korunursunuz. Anlayacağınız üzere Emsisoft 2 veri tabanı kullanıyor. Kendisi ve Bitdefender. O yüzden bu üçlü muazzam korur. Diğerleri opsiyonel.

Malwarebytes biraz fazla false positive veriyor ama yine de kullanılabilir.
Hocam kaç tane antivirüs kurmuşsun öyle? :D Tamam diğerleri çevrimdışı duruyordur da yani çok fazla yok mu? Bir de hepsini inceledin mi yani bilgisayarından hangi verilerini alıyorlar falan diye? Sorum gizlilik ile alakalı yani.

Hocam kaç tane antivirüs kurmuşsun öyle? :D Tamam diğerleri çevrimdışı duruyordur da yani çok fazla yok mu? Bir de hepsini inceledin mi yani bilgisayarından hangi verilerini alıyorlar falan diye? Sorum gizlilik ile alakalı yani.
Amerikan başkanı olmadığıma göre ve 2 sene avast kullandığıma göre hayır, incelemedim. Eset, kaspersky, bitdefender, hitman pro, emsisoft. Belki malwarebytes. Bunlar zaten büyük firmalar. Sorun çıkartmazlar. Norton eskiden iyiydi. Ama avast, avg, avira kullandığımda verilerimin çoğunu satmışlardır zaten. Fazla yazılım var evet ama 2500gb depolama var dursun bi zararları yok bana.

Benim windows lisansım, office lisansım, 10 tane kadar oyunum crack. Yani başıma dert gelme oranı yüksek. Antivirüs kullanmam şart.

Amerikan başkanı olmadığıma göre ve 2 sene avast kullandığıma göre hayır, incelemedim. Eset, kaspersky, bitdefender, hitman pro, emsisoft. Belki malwarebytes. Bunlar zaten büyük firmalar. Sorun çıkartmazlar. Norton eskiden iyiydi. Ama avast, avg, avira kullandığımda verilerimin çoğunu satmışlardır zaten. Fazla yazılım var evet ama 2500gb depolama var dursun bi zararları yok bana.

Benim windows lisansım, office lisansım, 10 tane kadar oyunum crack. Yani başıma dert gelme oranı yüksek. Antivirüs kullanmam şart.
Hocam bu olası verilerin satılmasındaki veriler nedir ortalama olarak? Mesela bir klasöründe fotoğraflarını falan saklıyorsun diyelim bilgisayarda, verilerden kasıt bu gibi çok özel şeyler değildir galiba doğru mu?

Hocam bu olası verilerin satılmasındaki veriler nedir ortalama olarak? Mesela bir klasöründe fotoğraflarını falan saklıyorsun diyelim bilgisayarda, verilerden kasıt bu gibi çok özel şeyler değildir galiba doğru mu?
Yok kullandığın uygulamalar, indirdiğin dosyalar kendi laboratuvarlarına gidiyor. Şu siteden avastın (sattığı) verilerini bulabilirsin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250325_155507_Brave.jpg
    Screenshot_20250325_155507_Brave.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 23

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı