Kaspersky NVIDIA dosyalarında işlem hatası tespit etti

erdmee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Az önce bilgisayarımı açtım ve NVIDIA'da kötü amaçlı yazılım tespit etti, ayrıca System32 dosyaları gibi çok fazla dosyada işlem hatası verdi. Virüs mü bulaşmış yoksa sorun mu var?

Yav abi başlık bu değil ki başlık NVIDIA programında virüs bulması.

@Murat5038

@731001

Dosya Ekleri

• IMG-20240819-WA0002.jpg
    35,5 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG-20240819-WA0003.jpg
    78,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlem hatası için endişe etmeye gerek yok. Nvidia'ya gelecek olursak orijinal sitesinden indirdiyseniz sorun yok, yanlış pozitif demektir.

Hocam bu arada Nvidia'nın yanında HEUR:Trojan yazıyor, bildiğim kadarıyla HEUR sezgisel analize dayanıyor ama dosya yoluna baktığımda dosyaların aynı saatte oluşturulduğunu gördüm, hızlı MBAM taraması ve tam kaspersky taraması yaptım ama yine de içim rahat etmedi.
İşlem hatası için endişe etmeye gerek yok. Nvidia'ya gelecek olursak orijinal sitesinden indirdiyseniz sorun yok, yanlış pozitif demektir.

Evet, HEUR türkçe çevirisi sezgisel tespit demektir. Yani bir kesinlik yok, Nvidianın orijinal sitesinden indirme yaptıysanız yanlış pozitiftir. Endişelenmeyin.

İşlem hatasına endişelenmenize gerek yok, ben Kaspersky kullanırken'de sürekli işlem hatası diyordu, virüs olayına gelirsek'de NVIDIA Sürücüsünü orijinal sitesinden indirdiyseniz büyük ihtimal False-Positive'dir. Zaten Sezgisel analiz ile bulmuş. Sürücüyü NVIDIA'nın orijinal sitesinden indirdiysen False-Positive olmalı. İyi sosyaller dilerim.

Şaka gibi ya, milyon dolarlık şirketin False-Positive bulduğu şeylere bak. İnşallah yeni bir sistem entegre ederlerken böyle bir hata olmuştur (makine öğrenimi gibi).

Orijinal siteden indirdiyseniz NVIDIA'ı problem olmaz.

İnşallah hocam, yani çok büyük acemilik eğer F/P ise.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

False-Positive diyorsanız sıkıntı yok hocam, ben bu konularda çok aşırı tedirgin bir insanım. Sağolun.

Hocam peki sürücüyü Nvidia'nın kendi sitesinden mi indirdiniz?
Hocam GeForce experince bende bozulduğu zaman internetten Nvdia grafik sürcüsü indirmiştim ama kendi sitesinden indirdim sonra da kendi uygulamasıyla GeForce Experinceyi geri kurdum, bir kaç zamandır Nvidia güncellemesi vardı acaba kendi kendine indirdi de bir dosyanın indirildiğini gördüğü için mi Trojan sandı diyecektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…