Kaspersky NVIDIA dosyalarında işlem hatası tespit etti

Hocam GeForce experince bende bozulduğu zaman internetten Nvdia grafik sürcüsü indirmiştim ama kendi sitesinden indirdim sonra da kendi uygulamasıyla GeForce Experinceyi geri kurdum, bir kaç zamandır Nvidia güncellemesi vardı acaba kendi kendine indirdi de bir dosyanın indirildiğini gördüğü için mi Trojan sandı diyecektim.
Yani tamamen tüm dosyaları Nvidia'dan indirdiniz değil mi? Eğer öyleyse F/P olmalı. İstediğiniz bir mesajı çözüm seçebilirsiniz iyi sosyaller.

Şaka gibi ya, milyon dolarlık şirketin False-Positive bulduğu şeylere bak. İnşallah yeni bir sistem entegre ederlerken böyle bir hata olmuştur (makine öğrenimi gibi).

Orijinal siteden indirdiyseniz NVIDIA'ı problem olmaz.
Maalesef sezgisel tespit hayatımıza girdiğinden beri bu tür şeylerin olma ihtimali çok arttı. Bitdefender, Kaspersky, Norton(Avast) firmalarında bu durum çok fazla. ESET'te ise yok denecek kadar az.

Evet hocam zaten bu konularda çok tedirginim, eminim kendi sitesinden olduğuna.
O zaman bu bir F/P olmalı, korkmanıza gerek yok. Herhangi bir mesajı çözüm seçebilirsiniz. İyi sosyaller, başka sorularınız olursa etiketlemekten çekinmeyin.

Maalesef sezgisel tespit hayatımıza girdiğinden beri bu tür şeylerin olma ihtimali çok arttı. Bitdefender, Kaspersky, Norton(Avast) firmalarında bu durum çok fazla. ESET'te ise yok denecek kadar az.
Avast'ın ben bir Driver'i virüs gördüğünü görmedim hocam (ben görmedim, virüs olarak görmüş olabilir eğer görmüşse kusuruma bakmayın. Davranış kalkanı'nın bazı kötü yanları da var bunun gibi). ESET'in reaktif koruması berbat olduğundan olabilir.

Neticede NVIDIA'nın ekran kaydedicisiyle bir RAT'ın yaptığı ekran kaydedicisi işlevi aynı. Antivirüslerde bunları ayıramıyor, yani burada olayı çok fazla antivirüse yüklemek doğru değil bence.

Ama NVIDIA'nın dosyalarının beyaz listede olmaması kötü bir durum.

Neticede NVIDIA'nın ekran kaydedicisiyle bir RAT'ın yaptığı ekran kaydedicisi işlevi aynı. Antivirüslerde bunları ayıramıyor, yani burada olayı çok fazla antivirüse yüklemek doğru değil bence.

Ama NVIDIA'nın dosyalarının beyaz listede olmaması kötü bir durum.
Haklısınız hocam, ancak dediğin gibi beyaz listede olmaması kötü bir durum yine de.

Arkadaşlar peki bu ne anlama geliyor bilen var mı acaba?

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-19_185124235.png
    resim_2024-08-19_185124235.png
    39 KB · Görüntüleme: 20
Seritikası artık geçersiz olan bir web sitesini engellemiş.
Hocam yeni konu açıcam orada tartışalım isterseniz çünkü ben edge kullanmıyorum ve indirmede yapmadım. Oraya konu açılınca burdaki herkesi etiketleyeceğim. Bilgisi olanlar bakabilirler.
@731001 @Fıratt10 @Malware.AI yardımlarınız için çok sağolun hocamlar, bahsettiğim konuya etiketledim üçünüzü de oraya da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi sosyaller.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı