Kaspersky Premium vs Bitdefender Total Security

Merhaba arkadaşlar, öncelikle iyi sosyaller. 1 ay sonra antivirüs aboneliğimin yenileme vakti geliyor. Şu an 2 yıllık almış olduğum Kaspersky Internet Security kullanıyorum. Ve şu anda lisansımın karşılığı olan Kaspersky standart bilgisayarımda yüklü. Açıkçası 2020'den beri Kaspersky kullanıyorum. Her iki firmanın da birbirinden iddialı özellikleri var. Bu arada evdeki her şeye yükleyeceğiz yani telefonlar da dahil olmak üzere. O yüzden bayağı yüksek sayılı bir cihaz satın alacağız 1 ya da 2 yıl alma konusunda hala kararsızım. Ama bundan önce yoluma Kaspersky ile mi devam etmeliyim yoksa Bitdefender ile yeni bir başlangıç mı yapmam lazım bilemedim. Hayatımda hiç Bitdefender kullanmadım ve bilgisayarım günümüz için yeterli olduğunu düşünüyorum yani Bitdefender eğer daha iyi bir koruma verecekse kaynağımı biraz daha fazla kullanabilir. 2060 ekran kartlı ve i5 10600'lı bir bilgisayarım var öyle söyleyeyim. Fiyat olarak eğer 1 yıllık 10 cihazlı Bitdefender Total Security alırsak bize 1161 lira gibi bir fiyata mal olacakken, Kaspersky'ın yenileme sayfasından lisans anahtarımı girince bana ille de Plus planını atıyor ama bunu çözerim önemli değil. Plus planı için 10 cihaz 1 yıllık 400 lira istiyorlar yani Premium'a da muhtemelen 1 yıllık 10 cihazı 500-600 lira gibi bir fiyata gelecek. Yani Bitdefender ile ortada 2 kat bir fiyat farkı var gibi gözüküyor. Ama dediğim gibi yeni bir antivirüs kullanmak amacı ve kaynak tüketimini önemsemiyorum sadece telefonda ve bilgisayardaki korumasına ve sunduğu çeşit çeşit özelliklere bakabilirim. Bunların haricinde aklıma gelen ESET ve Norton var, Norton'un son durumunu bilmiyorum fakat anladığım kadarıyla ESET son zamanlarda kendini bayağı bir toparlamış ama fiyatı çok pahalı ve bize fazla cihaz lazım. O yüzden ESET'i eledim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Kesinlikle Bitdefender öneririm. Kaynak kullanımı biraz daha fazladır ama üzmez. Eğer pahalı geliyor derseniz Kaspersky'da kötü değil tabi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı