Kaspersky Security Cloud Free yeterli mi?

Juniper002

Hectopat
Windows Defender kullanıyordum. Biraz araştırmayla Kaspersky Security Cloud Free kurdum. Sizce varsayılan ayarlarda yeterli olur mu? Ev kullanıcısı için yanına ne kurabilirim? Gündelik olarak oyun oynayıp, ders çalışıp python öğrenmeye çalışıyorum ki gerçı kodlama için Linux kurayacağım.

Standart ev kullanıcısı için Windows Defender yeterlidir. Tespit oranında Kaspersky'dan daha iyi. Yalnızca ayda bir farklı antivirüs ile taramak için kurmanızı öneririm. Bunun haricinde gereksiz kaynak tüketiminden başka bir işe yaramaz.

Yeterlidir. Premium almanıza gerek yok boşa para vermeyin.
Standart ev kullanıcısı için Windows Defender yeterlidir. Tespit oranında Kaspersky'dan daha iyi. Yalnızca ayda bir farklı antivirüs ile taramak için kurmanızı öneririm. Bunun haricinde gereksiz kaynak tüketiminden başka bir işe yaramaz.
Zaten Defender'ın virüs tespit oranı doğal olarak yüksek çünkü Steam'den oyun indirirken bile virüs olarak algıladığı oldu bende.
Yani Defender'in virüs algılayamama gibi bir sorunu yok aksine her şeyi virüs olarak algılama gibi bir sıkıntısı var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Defender'ın, Kaspersky Free'den daha iyi tespit ettiğini içeren bir test var mı? Ayrıca Kaspersky gereksiz kaynak tüketimi yapmıyor, sistemi hiç yormuyor.

Ücreti mukabilinde Karspersky almış 1 ay kullanım sistemimi yorduğu için iade etmiştim. Ama bu 5 sene önceki olay. Karspersky ile kişisel münasebetim iyi olmadığı için şuanda windows defender kullanıyorum. Ticari bir amaç için kullanmıyorsan ve bilgisayarına düzenli yedekleme yapıyorsan, ücretsiz tüm alternatifler iyidir. Sistemini en az yoranını seç kullan bence.

Son düzenleme:
Dediğiniz işlemlerde free olan yeterlidir. Defender yetersizdir mod'un dediğine bakmayın. Kaspersky sistemi yormaz defender yorar.

Çok ilginç. Antivirüslere futbol takımı tutar gibi sarılmak bana garip geliyor? "Sistemi yorma" işinin tamamiyle "kullanılan sistem" ile alakalı olduğunu anlamanız gerek. Örneğin sizin bu tecrübenizin tam tersi oldu bende. Windows defender sistemi yormuyor ama free ve ücretli kullandığım bazı antivirüsler yordu. İlginçtir sistemi en az yoran F-secure isimli bir antivirüstü ama onunda arabirimine alışamadığım için windows defenderi tercih ettim.

Profesyonel olarak iş yaptığım sistemde ise symantec çözümleri var ki gayet güzel çalışıyor.

Sonuç; Takım tutar gibi bağlanmayın antivirüslere. Zaten hepsinin bedava versiyonları var. Kurun belli bir süre kullanın sonrasını kendiniz karar verin. Birinci basamak olarak hepsi benzer koruyuculuğua sahip. Zaten daha ileri işler istiyorsanız profesyonlerden yardım almak lazım. (Ben öyle yapıyorum. Para kazandığım aleti bilgisayardan ortalama anlayan biri olarak kendime emanet edemem)

Defender'ın, Kaspersky Free'den daha iyi tespit ettiğini içeren bir test var mı? Ayrıca Kaspersky gereksiz kaynak tüketimi yapmıyor, sistemi hiç yormuyor.
test1.png

test2.png

Yanlış tespit oranlarında Defender yaklaşık 40 yanlış tespiti var. Geri bildirimler ile düzeltiliyor. Fakat tespit ve blok oranlarında Kaspersky'dan daha üstün. Yine de iki antivirüs de güvenilirdir. Kaynak tüketimi olarak HDD kullanılan sistemlerde Defender'a göre daha fazla disk kullanıyor ne yazık ki. SSD için iki ürün de uygun.

Dediğiniz işlemlerde free olan yeterlidir. Defender yetersizdir mod'un dediğine bakmayın. Kaspersky sistemi yormaz defender yorar.

:) Defender yetersiz? Bağımsız test sonuçlarına ve deneyimlerime göre yetersiz olan bir Defender göremiyorum? Bilgi kirliliği yapmayın lütfen, bu portalda birçok kişi Defender'ın yeterli olduğunu biliyor ve görebiliyor. Üslubunuza da dikkat etmenizi rica ediyorum. Yokmuşum gibi "mod'un dediğine bakmayın" tarzı konuşmanız oldukça kırıcı..

@Juniper002 Siber güvenlik alanına yönelmeyecekseniz Defender gayet yeterlidir. Fakat crypter gibi test ortamlarında çalışacaksanız Kaspersky da kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı