Çözüldü Kaspersky sistemi yorar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elxoe

Hectopat
Şu an Avast kullanıyorum arkadaşlarım ve bu forumdakiler Kaspersky kullanmamı önerdi sorun şu ki sistemim biraz kötü.
Sistemimi yorar mı?

1595528638681.png

1595528650614.png

1595528656659.png

1595528663746.png

1595528670201.png

Çözüm
@Elxoe, Kaspersky Security Cloud Free çok fazla kaynak kullanımında bulunmuyor. Eğer ücretsiz olarak Avast kullanıcısıysan, Kaspersky'ın ücretsiz olan paketini kullanmanı öneririm. Bulut tabanlı bir yapısı olduğu için sistemini fazla yormayacaktır. Aşağıdaki rehbere de göz atabilirsin. Rehber içerisinde aslında Kaspersky'ın çoğu sistemde rahat bir şekilde çalışabileceğini göstermeye çalıştım.
Kaspersky'ın fazla kaynak kullanımında bulunduğunu iddia eden bazı kaynaklar bulunuyor. Fakat yalan haber yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Kendi blog sayfalarında bu konu hakkında bir açıklamaları bulunuyor.
Birinci iddia: Kaspersky Anti-Virus CPU’yu yer bitirir
Varlığını sürdüren en eski iddia: Güya Kaspersky güvenlik çözümleri işlem gücünü öylesine tüketiyormuş ki hiçbir iş bitirilemiyormuş. Bunu kibarca reddediyoruz: Hayır, aslına bakarsanız hiç de böyle değil. Daha doğrusu, artık böyle değil. 2000’lerin başlarında ürünlerimizde gerçekten de performans sorunları vardı ve bu iddia da işte o zaman doğdu. Fakat 2006’da, yepyeni bir motorun kullanıldığı Kaspersky Anti-Virus 6.0 ürününü piyasaya sürdük ve ürünlerimizin tükettiği kaynaklar da o tarihten bu yana çok çok azaldı. Ürünlerimizin artık sistem performansını hiç etkilemediğini söylesek yeridir.

Yalnızca bizim sözümüze güvenmekle kalmayın. Size bazı kanıtlar da sunalım: 2018’in ilk yedi ayında, Kaspersky Lab’ın üç ürünü AV-TEST tarafından yürütülen bağımsız testlerde yüksek performans notu aldı:
  • Kaspersky Small Office Security, En İyi Performans ödülünü kazandı;
  • Kaspersky Internet Security’ye Tüketim Ürünleri alanında En İyi Performans ödülü verildi;
  • Kaspersky Internet Security for macOS, kaynakların %1’den azını kullanarak sistemdeki tüm kötücül yazılımları tespit etti.
Bazıları 2006’dan öncesine ait bu anıları saklamaya bayılıyor fakat bu bazıları, geçmişte yaşıyor. Birkaç yıl üst üste, düzinelerce performans ödülü kazandık ve CPU’nun tüketildiği günler de tarihe gömüldü.
  • Sonuç: Hayır, Kaspersky Anti-Virus performansı yavaşlatmıyor; hatta piyasadaki en hızlı antivirüs çözümlerinden biri o.
Oyun oynarken, Kaspersky'i kapatıyorum.
Oyun oynarken korumayı pasifleştirmeye gerek yok. Yarım saat dahi olsa risk risktir. Oyuna girmeden önce oyun modunun aktifleştirilmesi yeterli. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı