Kaspersky, Steam'in indirdiği dosyayı 'Trojan' olarak algıladı

Alikaplan801

Decipat
Makaleler
7
Bugün Half-Life 2 oyununu indiriyordum ve oyunun indirmesinin sonlarına doğru Kaspersky, 'Trojan' uyarısı verdi. Raporlar kısmından silinen dosyaya baktığımda, Steam'in indirdiği dosya olduğunu fark ettim. Ne düşünüyorsunuz?

Yukarıdaki alıntıyı okuyun. Sezgisel analiz diyor resimde. Bir hata var bence. Half Life gibi bir oyun virüslü olsaydı veritabanına dayalı analiz derdi. Sebebi ise Half Life'ın milyonlarca kişi tarafından satın alınmış bir oyun olması ve illaki böyle bir şeyi veritabanlarına istekler doğrultusunda eklerlerdi. Benim şahsi fikrim böyle.

Karantinadan geri çıkartın varsa yoksa Kaspersky kapatıp oyun dosyalarını onarma veya indirmeyi kaldığı yerden devam edebiliyorsa edip aynı dosyayı yazmasını sağlayın. O da olmyorsa Kaspersky zararlı kimliğinde olan MD5 verisini paylaşın text olarak.

Dosyayı karantinadan çıkarttım ve bilgisayara bir şeyler olmaya başladı. Hemen Virustotal'e yüklemeye çalısacağım.
Dosya kendini gizledi!
Tam tarama yapınca dosyayı yeniden karantinaya aldı. 'sil' dedim. MD5 şu şekilde:
F2FB8E4AD21634CD6158652F507CBE3C
@Murat5038 Sistem Tarama Raporu paylaştım. Bakar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…