Tam tarama, başlangıç taraması... hepsi farklı işler, virüsler de farklı işler, virüsünün tipine göre güncelleme yapman gerekebilir. Malwarebytes ile çoğu "Malware" tipini halledersin ama onda da açılış kısmında, başka yerlere saklanmış olabilir. USB hafızalar, HDD ve SSD'ler gibi... ya da çok uzak olmayan/yakın gelecekte fareler/kulaklıklar da bundan nasibini alacak.Kaspersky'dan virüs taraması yaptım dün trojan çıktı. Sonra gece tam taramaya baktım, sabah tam tarama sonuçlarında tekrar trojan gördüm, içim rahat etmedi. Ne yapabilirim?
Önemli olan dosyalarınızı yedekleyip bir USB ile temiz bir format atın. Bilgisayara bir kere trojan girdiyse temizlenmesi zor. İçinizin rahat etmesi için temiz bir format şart.Kaspersky'dan virüs taraması yaptım dün trojan çıktı. Sonra gece tam taramaya baktım, sabah tam tarama sonuçlarında tekrar trojan gördüm, içim rahat etmedi. Ne yapabilirim?
Virüsler temiz bir formatla kesin çözülür. Format için elinizde 8-16 GB flash bellek olması lazım.Pek önemli dosyam bile yok Steam oyunlar zaten clouda save alıyorsa format işini nasıl tamamen temizleyecek şekilde yapabilirim peki bu arada cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
ve bu iş formatla tamamen çözülür mü
Virüsler temiz bir formatla kesin çözülür. Format için elinizde 8-16 GB flash bellek olması lazım.
BIOS ayarlarınız formatta sıfırlanmaz. Attığım video sizlere yardımcı olacaktır. Olmazsa eğer birkaç video veya forum gezerek halledebilirsiniz.Var hocam nasıl yapacağımı anlatan bir video flan varsa paylaşırsanız çok iyi olur format atınca BIOS ayarları bozuluyor mu bir de pek bilmiyorum bu konuları kusra bakmayın.
BIOS ayarlarınız formatta sıfırlanmaz. Attığım video sizlere yardımcı olacaktır. Olmazsa eğer birkaç video veya forum gezerek halledebilirsiniz.
BIOS ayarlarınız formatta sıfırlanmaz. Attığım video sizlere yardımcı olacaktır. Olmazsa eğer birkaç video veya forum gezerek halledebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.