Kaspersky vs BitDefender

Bitdefender antivirus piyasasına ambargo koymuş bir şirket (standart kullanıcılar için), kaspersky 'ın adını sadece bu forumda duyarsın o da fanboyu çok olduğu için. Neden kaspersky iyi desem bir tane kaynak, bir tane sebep bile sayamazlar boş boş millete kaspersky önerip duruyorlar o sırada da Bitdefender her sene yılın en iyi Antivirus'u seçiliyor büyük siteler/forumlar tarafından. Müzeyi gezmek isteyen Bitdefender Awards bölümüne girsin :)

Bitdefender antivirus piyasasına ambargo koymuş bir şirket (standart kullanıcılar için), kaspersky 'ın adını sadece bu forumda duyarsın o da fanboyu çok olduğu için. Neden kaspersky iyi desem bir tane kaynak, bir tane sebep bile sayamazlar boş boş millete kaspersky önerip duruyorlar o sırada da Bitdefender her sene yılın en iyi Antivirus'u seçiliyor büyük siteler/forumlar tarafından. Müzeyi gezmek isteyen Bitdefender Awards bölümüne girsin :)

Gereksiz bir yorum olmuş, AV Comparatives isimli kuruluştan YouTube üzerinde bağımsız testler yapan onlarca kanala kadar Kaspersky test eden ve her yıl yılın ürünü seçen onlarca, yüzlerce kişi/kuruluş var.

Her iki AV'yi de denemiş birisi olarak çevrimdışı tespit ve koruma konusunda piyasada Bitdefender'dan iyisi olmadığını, fakat iş çevrimiçi bulut motoru ile algılama ve korumaya geldiğinde Kaspersky'ın lider olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

KSN'i saymadım bile farkındaysanız. Kaspersky fan boylarına karşı uzun süreler mücadele vermiş birisi olarak Kaspersky fanboyu olmadığımı da belirteyim. Sistemlerimde uzun yıllar boyunca ESET, Bitdefender, Kaspersky kullandım ve sıralamam hep aynı;

- Hız, performans ve ağ koruması : ESET
- Çevrimdışı koruma performansı: Bitdefender
- Çevrimiçi koruma, erken istihbarat sağlama ve erken tespit, gelişmiş zararlı temizliği: Kaspersky

Kaspersky'dan şüphe eden arkadaşlar YouTube üzerinde PC Security Channel ve Computer Solutions kanallarının test videolarını izleyebilir. AV Comparatives testleri de çok şeyler anlatır detaylı inceleyene. Sevgiler...

Gereksiz bir yorum olmuş, AV Comparatives isimli kuruluştan YouTube üzerinde bağımsız testler yapan onlarca kanala kadar Kaspersky test eden ve her yıl yılın ürünü seçen onlarca, yüzlerce kişi/kuruluş var.

Her iki AV'yi de denemiş birisi olarak çevrimdışı tespit ve koruma konusunda piyasada Bitdefender'dan iyisi olmadığını, fakat iş çevrimiçi bulut motoru ile algılama ve korumaya geldiğinde Kaspersky'ın lider olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

KSN'i saymadım bile farkındaysanız. Kaspersky fan boylarına karşı uzun süreler mücadele vermiş birisi olarak Kaspersky fanboyu olmadığımı da belirteyim. Sistemlerimde uzun yıllar boyunca ESET, Bitdefender, Kaspersky kullandım ve sıralamam hep aynı;

- Çevrimiçi koruma, erken istihbarat sağlama ve erken tespit, gelişmiş zararlı temizliği: Kaspersky

Kaspersky'dan şüphe eden arkadaşlar YouTube üzerinde PC Security Channel ve Computer Solutions kanallarının test videolarını izleyebilir. AV Comparatives testleri de çok şeyler anlatır detaylı inceleyene. Sevgiler...
Teşekkür ederim.

Bomboş ransomware test yapıp "kaspersky daha iyi çünkü virüs'ü buluyor" tarzı sonuç paylaşan PC Security Channel sayfasını önermeniz de bayağı ironik olmuş. Attığım linklerde pcmag, tomsguide ve awards'da av-test.org 'un incelemeleri var. Gereksiz yorum diye buna derim, dediğim gibi Bitdefender'in en iyi olmadığından şüphe duyan varsa bu konuyu büyük forumlara taşısın, YouTube'dan ransomware test izlemek ile kanıya varılmıyor.

1649403741236.png

Bomboş ransomware test yapıp "kaspersky daha iyi çünkü virüs'ü buluyor" tarzı sonuç paylaşan PC Security Channel sayfasını önermeniz de bayağı ironik olmuş. Attığım linklerde pcmag, tomsguide ve awards'da av-test.org 'un incelemeleri var. Gereksiz yorum diye buna derim, dediğim gibi Bitdefender'in en iyi olmadığından şüphe duyan varsa bu konuyu büyük forumlara taşısın, YouTube'dan ransomware test izlemek ile kanıya varılmıyor.

Eki Görüntüle 1352974
Komedi, AV-Test.org gibi önüne gelen AV yazılımına tam puan veren bir kaynağı mı öneriyorsunuz karşı argüman olarak? AV-Comparatives testlerine göz gezdirin.

Attığınız yorumu da biliyorum. Bitdefender'in kötü olduğunu söylemedim fakat Kaspersky'a beslediğiniz nefret sanırım bunu söylemişim gibi bir etki yarattı sizde. AV tercihlerini her zaman kullanıcıların 3 büyüklerden yani ESET, Bitdefender ve Kaspersky arasından yapmasını söylerim.

Gel gelelim neden Bitdefender'ın çevrimiçi tespitte Kaspersky'ın gerisinde kaldığına.
Kaspersky'ın KSN'i, ESET'in LiveGrid'i oldukça başarılı sonuçlar çıkarırken, yeni ve güncel tehditlere Bitdefender bu saydıklarıma kıyasla daha geç yanıt verebiliyor.

Örneğin geçtiğimiz hafta yıllık aboneliğimin sonuna yaklaştığım Bitdefender Total Security'de, "dinoklafbzor.org" isimli saçma zararlı ile karşılaştım.
Sisteme herhangi bir kurulum vs. yapmadım muhtemelen tarayıcıdan bağlandığım bir siteden bulaştı. Zararlı, bellekte aktif olarak çalışıyordu ve Bitdefender ile hem beni yönlendirdiği siteyi, hem de sistemi Tam Tarama ile taramama rağmen en ufak tespitte bulunmadı.

Başlangıçtan ne zaman silsem geri kendini atıyordu.
Hitman.Pro, ESET Scanner, Emsisoft EK dahil pek çok tarayıcıyı denedim fakat çözüm bulamadım.
KVRT kurdum, ilk taramasında hem bellekteki zararlıyı, hem tarayıcıya kendini eklediği eklentiyi, hem başlangıç reg anahtarını buldu ve temizledi.

Tek zararlıdan AV değişilmez, kullanmaya devam ettim, tekrar bulaştı tekrar bulamadı. KVRT tekrar sildi.
Abonelik bitimine 1 ay varken yazılımı kaldırıp yıllık Kaspersky'a geçtim.

• KSN tehditleri daha erken farketmenizi sağlıyor.
  • Algılama motoru Bitdefender'a göre daha başarılı (çevrimiçi).
  • Başarabildiği yerde zararlı dosyadan zararlıyı silip dosyayı kurtarabiliyor.
  • Ağ koruması çok daha başarılı.
  • Bitdefender'ın geçemediği Cloud-Based Lookup System testinden geçti.
  • Entegre tarayıcı güvenliği mevcut.
  • Bitdefender'a göre girilen parolalar için herhangi bir hazırlık gerektirmeden yalıtılmış izole giriş ortamı sağlıyor.
  • Bellek tüketimi Bitdefender'ın neredeyse 1/4'i seviyede.

Tekrarlıyorum, AV tercihlerinde fanboy olmayın. Kullandığım dönemde Bitdefender gayet iyiydi, hala iyi. Bundan iki yıl kadar önce de ESET kullanıyordum, o dönemde de onun tespiti ve performansı çok iyiydi. Kaspersky'ın iyi olmadığı bir dönem hatırlamıyorum.

Medyadaki Bitdefender algısına gelirsek, Kaspersky'ın Rus merkezli olması bunun en önemli etmenlerinden biri. İki AV'yi defalarca kıyaslamak yerine kendimize en uygun olanı seçip insanların ihtiyaçlarına da en uygun olanını önersek ne birbirimizi yorarız, ne de fanboylar gibi görünürüz. Kolay gelsin...

Bilgisayara göre değişir, eğer iyi ise BitDefender.

Hocam benim bilgisayarım gayet iyi ama şu an BitDefender'den Kaspersky'a geçtim.
BitDefender kullanırken işlemci %10-%20 arası iken (boşta).
Kaspersky'a geçtiğimde işlemci %6 kullanılıyor şu an (boşta) ve Kaspersky daha az RAM kullanıyor.
Sanırım Kaspersky kullanmaya devam edeceğim.
Hocam benim bilgisayarım gayet iyi ama şu an BitDefender'den Kaspersky'a geçtim.
BitDefender kullanırken işlemci %10-%20 arası iken (boşta).
Kaspersky'a geçtiğimde işlemci %6 kullanılıyor şu an (boşta) ve Kaspersky daha az RAM kullanıyor.
Sanırım Kaspersky kullanmaya devam edeceğim.
ve BitDefender'in bulamadığı 10+ virüs tespit etti bilgisayarda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı