Kaspersky'i kapatınca fanlar hızlanıyor

Kaspersky kapandıktan sonra Windows Defender devreye giriyor olabilir mi?
Olamaz. Windows Defender'ın işletim sistemi güvenliğini devralması için aktif AV yazılımının tamamen kaldırılıp sistemin yeniden başlatılması gerekli. Siz de kontrol edecek olursanız Kaspersky kapatılınca Windows Defender virüs korumasını aç bildirimi gönderiyor.

Şu ikisiyle tarama yapın. ESET ile tam tarama yapın. Sıkıntılı bir şey çıkmazsa sorun yok.

Fanların anlık hızlanmasının sebebi birçok nedene bağlı olabilir. Pek kafaya takılmaması gereken bir durum. Eğer uzun süredir kasanın tozlarını almıyorsanız toz almayı deneyin. Büyük oranda rahatlayacaktır.

Eskiden beleşe bulduğum için Avast kullanıyordum. Avast kapanınca Windows Defender taramaya başlıyordu ve sistemim uçuşa geçiyordu. Maalesef bu argümanınızı deneyemem çünkü bilgisayarıma en son antivirus kurduğumda mavi ekran almıştım. O gün bu gündür kullanmıyorum, iliklerine kadar emiyor çünkü sistemimi.

Eskiden beleşe bulduğum için Avast kullanıyordum. Avast kapanınca Windows Defender taramaya başlıyordu ve sistemim uçuşa geçiyordu. Maalesef bu argümanınızı deneyemem çünkü bilgisayarıma en son antivirus kurduğumda mavi ekran almıştım. O gün bu gündür kullanmıyorum, iliklerine kadar emiyor çünkü sistemimi.
Avast'a özel bir durum olabilir. Antivirüs diye independent tarama aracı kurmuş olabilirsiniz. Avast eskiden leş gibi bir AV yazılımıydı zaten. Veri çalma olayları falan vardı. Bir de üstüne beleşe bulduğumu indirdim diyorsunuz, daha da sıkıntı :D Ya da eski Windows sürümlerindeki Defender'da böyle bir durum yoktur eğer 8.1 veya öncesini kullanıyorsanız.

Aktif olarak 10 ve 11'de durum dediğim gibi. Yazılım kaldırılıp sistemin yeniden başlatılması gerekli. Ne yaparsanız yapın çalışmıyor yoksa Defender. Ama dediğim gibi zaten bu anlık fan hızlanmalarını düşünmemek gerek. Toz alınırsa sisteme iyi gelecektir.

@Sakuya Izayoi,

Ekran Alıntısı.PNG

Ya da sizde bu ayar açık olabilir. Bu ayar açık olduğunda Defender ile tarama yapabiliyorsunuz. Ancak aktif koruma sağlamıyor. Muhtemelen sizde durum buydu.

@fermaNga Korsan kullanmadım. Arkadaşım 1 yıllık üyelik almıştı, bilgisayarı bozulduğu için parçalarını söküp bana vermişti onun içinde vardı. Zaten çok kullanmadım ve sildim. Bilgisayarda Windows 10'un 2019 yapılarından biri kuruluydu.

Olamaz. Windows Defender'ın işletim sistemi güvenliğini devralması için aktif av yazılımının tamamen kaldırılıp sistemin yeniden başlatılması gerekli. Siz de kontrol edecek olursanız Kaspersky kapatılınca Windows Defender virüs korumasını aç bildirimi gönderiyor.

Şu ikisiyle tarama yapın. ESET ile tam tarama yapın. Sıkıntılı bir şey çıkmazsa sorun yok.

Fanların anlık hızlanmasının sebebi birçok nedene bağlı olabilir. Pek kafaya takılmaması gereken bir durum. Eğer uzun süredir kasanın tozlarını almıyorsanız toz almayı deneyin. Büyük oranda rahatlayacaktır.

ESET ile taramaya başladım hocam 600 bin dosya falan taradı 1 zararlı nesne buldu bile.

Bulunan nesne GTA 5'e kurduğum bir mod ve zararsız olduğuna eminim :D

Bulunan nesne GTA 5'e kurduğum bir mod ve zararsız olduğuna eminim :D

Son düzenleme:
Sorun Kaspersky kullanmayı bilmemeniz. Konuya cevap verenler dahil :)
Kaspersky sistemi daha stabil kullanmak için sistem performansını düzenleyen bileşenler içerir. Gereksiz dosyalardan tut gereksiz MS işlemlerine kadar bileşeni engeller veya zamanlama yapıp gerektiğinde kullanılmasını sağlar. Kaspersky kapandığında MS yazılımları ve diğer şeyler kendi ayarlarında alışmaya başlayıp yük olarak geri döner :D
Oyun modu dahil bir çok özelliği sayesinde gereksiz şeyleri kapatır oyundayken veya bilgisayar işlem yaptığınızda bu işlerinizi yapmanıza olanak tanıyıp boştayken otomatik MS işlemlerini yerine getirmeyi planlar.
En kısa cevap bu şekilde diğer cevapları verdiğim linkten öğrenebilirsiniz.

Bu makalede sadece Kaspersky uygulama grubunun askıya alındığından.

Bu makalede de varsa ve bu ayar etkin ise kayıt defterinde bozuk kalmış kayıtların ve bazı sistem dosyalarının silinmesinden bahsedilmiş.

Güncel olarak antivirus kullanmadığım doğrudur ancak antiviruslerin sistemin iliklerine kadar sömürdüğü yıllardır bilinen bir gerçek. Eğer burada yazan şeylerde bir sorun yoksa ben Kaspersky Windows uygulamalarını kapatır diye açık açık yazan bir yer görmedim.

Geri
Yukarı