Çözüldü Kaspersky'ın virüslü dediği dosyalara Malwarebytes güvenli diyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

d3nzh

Hectopat
Kaspersky'de tam tarama yaparken Edge'in cache dosyalarında 7 adet truva atı gösteriyor ama doğruluk olarak kısmen yazıyor. VT ve benzeri siteler dosyayı okuyamıyor, Kaspersky da okuyamadığı için kısmen virüs damgası yapıştırıyor diye düşündüm ama size de danışmak istedim. Malwarebytes sorun yok diyor.

@Gereksiz Eleman bir bakabilir misiniz hocam?

Son düzenleme:
Çözüm
@d3nzh, hocam sıkıntılı bir şey yaptınız mı siz? Bilmediğiniz yerden dosya indirip çalıştırdınız mı mesela? Yapmadıysanız sorun yok. False positive olduğunu düşünüyorum.
Hem .bin dosyası olmasından dolayı hem de dosya yolları normal olduğundan false positive diye tahmin ediyorum. VM'de baktığımda Default profilindeki dosyalar da bu görseldekiyle aynı isme sahip. Düz data dosyası muhtemelen. Zaten çalıştırılabilir veri barındırsa bile tek başına çalışabilen bir dosya türü de değil bu. Kaspersky sapıtmış gibi geldi bana.

Güvenli moda alıp test edebildim hocam sonuçlar bunlar. Cache_Data'daki diğer arşivler'de sorun görünmüyor sadece bunda var.

@d3nzh, hocam sıkıntılı bir şey yaptınız mı siz? Bilmediğiniz yerden dosya indirip çalıştırdınız mı mesela? Yapmadıysanız sorun yok. False positive olduğunu düşünüyorum.
Yok hocam yapmadım. Kaspersky ile silip karantinaya alıp bırakıyorum o zaman. Teşekkür ederim.

Kaspersky cidden sapıtmış, virscan'de Kaspersky güvenli gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…