Çözüldü Kaspersky'nin Bulamadığı Trojan'ı 360 Total Security Buldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Windst

Kilopat
Makaleler
3
Arkadaşlar başıma gelen olayı anlatıyorum ; Bundan 4 gün önceye kadar Kaspersky IS'nin 30 günlük deneme sürümünü kullanıyordum. Aslında satın alacaktım ama sonra vazgeçtim. Zaten deneme sürümü biter bitmez direkt 360 Total Security kurdum. Avira ve BitDefender motorlarını açtım ve Tam Tarama yaptım.

Bir tane Trojan bulduğunu söyledi. Bilinçsiz bir kullanıcı değilimdir, abuk sabuk sitelere girmem ve her abuk sabuk reklama tıklamam. Girdiğim sitelere dikkat ederim. İndirdiğim şeylere dikkat ederim. Bilgisayarımı temiz kullanırım. Nereden girdi bu Trojan?

Bu Trojan'ı neden Kaspersky bulamadı? Kafamda deli sorular.. O günden sonra 4 günlüğüne tatile gidecektik. Gittik ve geri geldik. Fakat tatilde bu olay hep kafamda takılı kaldı. Bu Trojan bazı virüsler gibi şifrelerimi falan çalmaz değil mi? @Murat5038 @THE_MILLER

Son düzenleyen: Moderatör:
Karantinada ise dosyayı geri yükleyip burada paylaşın, inceleyelim. İncelemeden bunu yapar şunu yapar diyemeyiz. Ayrıca hatalı tespit de yapmış olabilir.

360 çoklu antivirüs motoru kullanır. A marka güvenlik yazılımının bulamadığı zararlıyı B marka güvenlik yazılımı bulabilir. Her zararlı Kaspersky veritabanında var diye kaide yok. Fakat bu tür Kaspersky, Norton gibi güçlü yazılımlar veritabanında olmasa bile zararlı sisteme erişmek isterse engelleyebilirler. Hips tabanlı tespit burada devreye girer.

Panik yapılacak bir durum yok, doğal.

Karantinada ise dosyayı geri yükleyip burada paylaşın, inceleyelim. İncelemeden bunu yapar şunu yapar diyemeyiz. Ayrıca hatalı tespit de yapmış olabilir.

360 çoklu antivirüs motoru kullanır. A marka güvenlik yazılımının bulamadığı zararlıyı B marka güvenlik yazılımı bulabilir. Her zararlı Kaspersky veritabanında var diye kaide yok. Fakat bu tür Kaspersky, Norton gibi güçlü yazılımlar veritabanında olmasa bile zararlı sisteme erişmek isterse engelleyebilirler. Hips tabanlı tespit burada devreye girer.

Panik yapılacak bir durum yok, doğal.
Şu anda o kişisel bilgisayarımda değilim maalesef. Şu an bu yazıyı yazdığım bilgisayara da aynısını yaptım ve yine Trojan bulduğunu söyledi. :D Banada yanlış tespit gibi geldi zaten. Norton'da bazen öyle yapıyor.

Önceden Norton ve Nod 32 kullanmış biri olarak Kaspersky öneririm kesinlikle. Kıyaslama yapmak gerekirse de bazı bilgisayar programlarımı daha rar'dan çıkartırken silen Norton ve Nod 32'ye karşılık Kaspersky tepkisiz kaldı. @Windst'nun dediği gibi Kasperskt zararlı diyorsa zararlıdır :)

Yanlış alarm vermesi sadece bir ihtimal. Ne ekran görüntüsü paylaşın ne uyarı ismini ne de en önemlisi dosyayı paylaştın.
Hangi dosyayı paylaşmam gerek? Bir de Steam'e girdim, Rocket League'e güncelleme gelmiş, onu yaparken sağ altta Rocket League.exe Malware.gen silindi falan diyor. Ne oluyor anlamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı