Kaspersky'nin virüsleri silememesi

Daha fazla  
Hocalarım ben yerel disk D'yi temiz sanıyordum, en pis yer orasıymış. Virüsler etkisizdi herhalde. Ne bir hesabım çalındı ne de bir şey oldu ama anlamadım vallahi. İsterseniz rapora bakın, raporda silinemedi yazıyor. Silinen virüslerde hepsi silinmiş görünüyor, silinmiş midir? Ayriyeten 6 7 aydır korsan kullanmıyorum, bunlar çok eskiden kalma şeylermiş.

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alı2ntısı.PNG
Ekran Alı3ntısı.PNG
Ekran 3Alıntısı.PNG
4.PNG
5.PNG

Silinemeyn bir şey yok tam rapor olmadan bunlar bir şey ifade etmiyor. O anda açık olabilir farklı bir işlem yaıyor olabilir vs. imzamdan sistem tarama 1 sonucunu paylaşın görürürz silip silmediğini :)

Hocam silmiş. Bu tarz trojanleri silmeden önce izin istiyor o yüzden raporda silinmedi yazıyor.

ISO yapıp çıkar gitsin.

Raporu mu?

Arkadaşlar görsel yükle kısmından raporu paylaştım, dosya paylaşmayı bilen biri yardım ederse sevinirim.

Dosya Ekleri

• ....txt
    16,9 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam silmiş bu tarz trojanleri silmeden önce izin istiyor o yüzden raporda silinmedi yazıyor.
Evet. Silinmiş gözüküyor. Asıl zararlı bellekten çoğalmış. O an AV kapalıydı büyük ihtimal. Bir kısmına yayılmaya çalışmış ama yerleşememiş. Ancak bu istediğim rapor değildi. Neyse, Kaspersky ayarlarıyla da sanki oynamışssınız, yüksek ayarlar var gibi. Normal ayarlara çekip tam sistem taraması yapın. Normalde izin istemez kesin olan zararlılarda. İstediğinde de doğru olan şıkkı seçmeniz lazım. Farklı bastığınızdan öyle gözüküyor.

Evet. Silinmiş gözüküyor. Asıl zararlı bellekten çoğalmış. O an AV kapalıydı büyük ihtimal. Bir kısmına yayılmaya çalışmış ama yerleşememiş. Ancak bu istediğim rapor değildi. Neyse, Kaspersky ayarlarıyla da sanki oynamışssınız, yüksek ayarlar var gibi. Normal ayarlara çekip tam sistem taraması yapın. Normalde izin istemez kesin olan zararlılarda. İstediğinde de doğru olan şıkkı seçmeniz lazım. Farklı bastığınızdan öyle gözüküyor.

Hayır hocam, hepsine izin verdim. Kaspersky de Free zaten, bir ayarı ellemedim. İstediğiniz raporu anlatırsanız atabilirim ancak karantinadaki virüsleri sildim, eğer onu istiyorsanız maalesef.

Yanlış bilgi
Kanka, format at. Bütün bilgisayarın virüs artık, bilgisayardan taşıp sanan girecek.
Bir de virüs türü "heur trojan" ise temizlemesi çok zordur. Ben temizleyememiştim, format atmıştım.

Artı -4 Eksi
Anlamıyorum, gidip ilgili konumlara bakacaksınız silinmiş mi, diye. Bundan daha kolay ne olabilir? Ki silinmiştir de.
Silinen virüslerde hepsi silinmiş görünüyor, silinmiş midir?
Zaten silindiğini de kendiniz söylemişsiniz. Raporların tamamına bakmıyorsunuz muhtemelen, sorun orada. Nihai eylemde temizlenmiştir.

Anlamıyorum, gidip ilgili konumlara bakacaksınız silinmiş mi, diye. Bundan daha kolay ne olabilir? Ki silinmiştir de.

Zaten silindiğini de kendiniz söylemişsiniz. Raporların tamamına bakmıyorsunuz muhtemelen, sorun orada. Nihai eylemde temizlenmiştir.

Silinen virüslerde temizleme mümkün değil yazan virüslerin silindiği görünüyor. 3-4 aylık Kaspersky kullanıcısıyım, pek kullanmayı bilmiyorum.

@Sadece bir insan
Temizleyemediğini ifade edince insan ister istemez silemediğini zannediyor doğal olarak. Antivirüslerde bu tarz durumlar olabiliyor, umursamayın. Kaliteli bir yazılım kullandığınız sürece sizi yarı yolda bırakmayacaktır kolay kolay, işinin gereğini yapacaktır. Şu anlam da çıkarılabilir: dosya virüsten arındırılamadığı için nihayetinde siliniyor/karantinaya alınıyor. Kendimce böyle bir mantık yürüttüm, ne kadar doğru, bilemem. Temizlemek, kaldırmak, karantinaya almak gibi fiiller bildiğim kadarıyla farklı komutları ifade ediyorlar. Temizlemeye dezenfeksiyon diyorlar sanırım literatürde, virüsün herhangi bir dosyaya eklediği zararlı kod parçacığını temizlemek anlamında kullanılıyor. Diğerleri zaten malum, biri siliyor, diğeri de onun -etkisiz hale getirilmiş- yedeğini alıp siliyor gibi düşünebilirsin. Bilenler daha iyi anlatır mevzuyu, cahilim ben de sizin gibi.

Hayır hocam, hepsine izin verdim. Kaspersky de Free zaten, bir ayarı ellemedim. İstediğiniz raporu anlatırsanız atabilirim ancak karantinadaki virüsleri sildim, eğer onu istiyorsanız maalesef.
İmzamdan sistem tarama 1 sonucunu istedim.
Bunu hala paylaşamadınız.

Kusura bakmayın hocam, yapabilirsem atacağım. Hiçbir siteden vb dosya paylaşmadım dediğim gibi, yapabilirsem atacağım.

Hocam Desktop'un adı yazıyor dosyalarda, bunlar sorun olur mu?

Dosyaları açık olarak paylaşmam sorun teşkil eder mi? Pek bilmiyorum, bu konularda bilgisizim de. Kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı