Katana 17 HX alınır mı?

Katana yerine şu ürünler daha iyi seçim olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ara ara 74K kadar düşüyor. OLED panel zevki için düşünmeye değer.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. HP Omen Max serisine göre daha iyi bir cihaz mı? Bu serilerde Legion olarak anakart arızası mevcut mu ve 13. nesil işlemci sizce mantıklı mı yoksa 14. nesil üzerinden mi ilerlemeliyim.

Şu seri için de fikir almak isterim. Kupon indirimi ile 70 k ya geliyor şu an.

Hp Omen Max 16-AH0020NT B92QWEA 8gb RTX5070 Intel Ultra 7 255HX 32GB Ram 1tb SSD 16 Inç Wqxga 240Hz Taşınabilir Bilgisayar

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. HP Omen Max serisine göre daha iyi bir cihaz mı? Bu serilerde Legion olarak anakart arızası mevcut mu ve 13. nesil işlemci sizce mantıklı mı yoksa 14. nesil üzerinden mi ilerlemeliyim.

HP hakkında yakın zamanlı deneyimim yok. Gördüğüm kadarıyla Legion daha iyi. 3-4 yıl varan garantisi Türkiye şartlarında büyük artı bence. Anakart LOQ daha çok rastlanıyor. 13. nesil eski değil. Her türlü performansı verir. Özellikle o Katana'dan daha iyi.
Tabiri caizse bir bakıma Legion saat gibi ürün.

5070'li bir cihaza o fiyat verilmez. 5070 önerdiğim Legion OLED ve olası indirimde iyi seçim olur. Beklerseniz Vector 5070 Ti belki 79-85k arası yine indirim alır. En iyi oyun performansını o verir.

HP hakkında yakın zamanlı deneyimim yok. Gördüğüm kadarıyla Legion daha iyi. 3-4 yıl varan garantisi Türkiye şartlarında büyük artı bence. Anakart LOQ daha çok rastlanıyor. 13. nesil eski değil. Her türlü performansı verir. Özellikle o Katana'dan daha iyi.
Tabiri caizse bir bakıma Legion saat gibi ürün.

5070'li bir cihaza o fiyat verilmez. 5070 önerdiğim Legion OLED ve olası indirimde iyi seçim olur. Beklerseniz Vector 5070 Ti belki 79-85k arası yine indirim alır. En iyi oyun performansını o verir.

Peki size bir şey daha danışmak istiyorum. Kullanım amacıma ve laptop kategorisi için Intel işlemci mi daha performanslı olur yoksa Ryzen işlemci mi? Ve buna ek olarak Core Ultra seri işlemciler hakkında bilginiz var mı?

Peki size bir şey daha danışmak istiyorum. Kullanım amacıma ve laptop kategorisi için Intel işlemci mi daha performanslı olur yoksa Ryzen işlemci mi? Ve buna ek olarak Core Ultra seri işlemciler hakkında bilginiz var mı?

Oyun konusunda( FPS) AMD daha iyi. Diğer konularda neredeyse eşitler. Yeni Ultra serisi 13-14' göre verimli ve sağlam performanslı bir seri. Ultra 7 255HX orta şekerli şahane bir CPU. (i9 14900HX'den biraz daha iyi)
Ayrıca tam amacınız ne? Ne kadar oyun, render varsa çizim vs yaparsınız?
3d/b, render için bu ürün size uyar. CPU performansı bu ürün için fena değil. GPU performansı da fena değil. Paneli ve yapı kalitesiyle fiyatını fazlasıyla hak eder. Ama size tam olarak uyar mı bilmiyorum.
Üstteki ürün size fazla gelirse yarı fiyatına.
Benim kullandığım ürünü 4K OLED 11800H 3070(105W) sarısitede satan adam bile var. 35k satıyor. (satıcıyı tanımıyorum) 4 yıl boyunca çoğu oyunları 4K yüksek /ultra oynadım(konuda YouTube oyun testleri var). 4K render aldım. 4 yıl boyunca olabildiğince yordum. Daha açıp temizlik bile yapmadım. Batarya ilk gün performansına yakın. Yalan olmasın tank gibi ürün. Sattığım için hala pişmanım kendim. 35k gerçekten beleş o ürün için.
Düşünürseniz hem kaliteli hem ekonomik hem performanslı bir ürün (ürün temiz görünüyor. Ama sanırım Hollanda alınmış. Klavye farklı)

Burada ki konuda detayları paylaştım.

Bahsettiğim kendi ürünümün aynısı kaynak

Alınmaz. O bütçede kesinlikle Legion 5 5060 13650HX modelide tercih etmeyin (Legender hocam kızmaz umarım 😁), kendi bütçesinde bile önerebileceğim bir model değil sebepleri bu konuda yazılı (ürünün rakiplerine göre neredeyse hiçbir artısı yok, GPU skor bazında kendi bütçesindeki ürünlerden daha başarılı olabilir ama CPU ile birlikte pek çok özellikten kaybediyor):

75 bin TL bütçeniz varmış, azıcık daha zorlayabilirseniz bunu önerebilirim:

Geneli başka bir konudan alınmış olan metnim:

Satıcının ve Acer'ın resmi sitesinde ürünle ilgili bazı hatalar mevcut, görsele ve satıcının verdiği bilgilere bakarsak cihaz V16S (ANV16S) kasalar gibi duruyor ama aslında AN16S-61 kasa kendisi. 115W 5070 Ti, 180 Hz %100 sRGB ekran, oyuncu laptopuna göre iyi batarya performansı, ince ve zarif kasa, CPU üzerinde sıvı metal termal macun bulunması gibi gibi pek çok güzel özelliği var. Ekran kartı 115W olsa da 5070'lerden performans olarak daha üstün, 12 GB VRAM gibi avantajıda var. Panele gelirsek 180 Hz %100 sRGB ve yaklaşık 400 Nit parlaklığa sahip bir ekran var, DCI-P3 renk gamutu (%74 civarı bir DCI-P3 renk gamutu mevcut) biraz düşük gibi fakat yine ekran sizi tatmin eder (OLED bakılmasını öneririm uygunsa). İşlemci HX seviyesi olmasa da o L3 önbelleklere rağmen güzel performans sunuyor (renderı daha çok GPU tarafında yapacaksanız tam sizlik model), aynı zamanda hem pil hem performans açısından verimli bir işlemci. Çok bir incelemesi yok modelin, şu an diyebileceklerim bunlar. Oyun (FPS oyunlarındaki değerler sizin için çok önemli değilse) ve GPU ağırlıklı render işleriyle uğraşıyorsanız çok daha mantıklı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı